România în Schengen. Ofensiva Mariei Grapini, scrisoare către premierul Spaniei. Ce i-a răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Maria Grapini
Maria Grapini
După ce europarlamentarul Maria Grapini i-a scris premierului Spaniei, pe tema Schengen, acesta i-a răspuns și a asigurat-o de sprijin.

Ofensiva Mariei Grapini – Drepturi pentru români și România în Schengen!
Europarlamentarul i-a scris premierului Spaniei care a asigurat-o de sprijin.

Maria Grapini este singurul europarlamentar român care a interpelat direct, în plenul PE, sau prin intermediul scrisorilor oficiale, șefii de stat și de guverne din peste 20 de state europene, în chestiuni acute care privesc România și îi afectează direct pe români. Toți dintre cei interpelați de către Maria Grapini i-au transmis răspunsuri oficiale, mai puțin…președintele României, Klaus Iohannis, care, de peste un an, nu a considerat important să-și informeze cetățenii, și prin acest mod, asupra temelor critice care privesc țara.

 
Cea mai recentă scrisoare a europarlamentarului Maria Grapini a ajuns în posesia șefului guvernului spaniol, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, care i-a răspuns prompt. Maria Grapini insistă în chestiunile cele mai delicate pe care le resimt românii și îi solicită premierului Spaniei asumare și implicare. Evident, așa cum a procedat și în cazul celorlalți oficiali europeni interpelați, europarlamentarul Maria Grapini îi solicită șefului guvernului spaniol sprijin pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen.


“Stimate Domnule Prim-ministru,


Apreciez că doriți o Europă în care să garantăm drepturile muncii tuturor cetățenilor, în care să-i protejăm pe cei mai vulnerabili. Doriți o Europă Unită, semnalizând că au crescut inegalitățile în UE.
Mulți concetățeni de-ai mei lucrează în Spania și m-aș bucura să aplicați aceste principii pentru orice cetățean european care trăiește în Spania.
De aceea, domnule Prim-ministru, vă întreb ce părere aveți despre deciziile Austriei de discriminare a copiilor și a mamelor în funcție de naționalitate?


Știu, domnule Prim-ministru, că aveți măsuri de susținere a tinerilor până la 30 de ani, dar am primit mesaje de la concetățenii mei din Spania care îmi spun că pentru cei de peste 30 de ani nu există nicio măsură. Nu acordați dublă cetățenie și acest lucru creează mari probleme cetățenilor europeni care sunt de altă naționalitate.
Sunteți pro-european și trebuie, domnule Prim-ministru, să îmbunătățiți accesul la piața muncii în țara dumneavoastră, să primeze criteriul pregătirii profesionale și nu naționalitatea, religia, genul.
Sper ca Spania să acționeze în aplicarea fără discriminare a Tratatului și pentru excluderea dublei măsuri.
Vă cer domnule Prim-ministru, să susțineți intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen pentru că întrunesc condițiile încă din 2011.”, i-a scris Maria Grapini lui Pedro Sánchez Pérez-Castejón. 
Premierul spaniol i-a scris, ieri, europarlamentarului român, asigurând-o pe Maria Grapini de toată deschiderea și sprijinul pentru respectarea principiului nediscriminării și al egalității drepturilor cetățenilor europeni.


“În ceea ce privește chestiunea intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen, vă informez că Guvernul meu a susținut ambele candidaturi, cu condiția ca cerințele prevăzute în tratate să fie îndeplinite”, a precizat premierul spaniol în răspunsul oferit europarlamentarului Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel