România în Schengen. Oettinger: Vreau să contribui
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Schengen
Schengen
Comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther H. Oettinger, a declarat marţi, la Bucureşti, că doreşte să contribuie la promovarea intrării României în Schengen şi a subliniat că libera circulaţie este una dintre valorile europene. 

"Ar trebui să avem tot timpul în vedere libera circulaţie. Cel mai mare progres al Europei este circulaţia transfrontalieră, de aceea vreau ca mai ales după această prezenţă (...) să contribui, la Bruxelles, la promovarea intrării României în Schengen, deci atingerii nivelului pentru intrarea în Schengen de către România, aşa încât la aeroport, pe şosea să nu mai existe diferite modele de control sau de intensitate a controlului", a afirmat oficialul european, potrivit traducerii oficiale. 

El a vorbit despre eforturile din Uniunea Europeană pentru o evoluţie economică

"Infrastructura trebuie să fie optimizată în continuare transfrontalier, să avem o piaţă internă a Uniunii Europene corespunzătoare în care să se manifeste libera circulaţie (...) şi avem nevoie pentru aceasta de bunuri, de şosele, de căi rutiere, de cale ferată bună. Deci avem nevoie de o astfel de infrastructură, dar şi de o infrastructură digitală performantă, cu fibră optică şi 5G", a adăugat el. Oettinger a participat la conferinţa "Alegerile europene şi Brexit 2019: consecinţe pentru UE şi bugetul UE", organizată de Reprezentanţa din România a Fundaţiei Konrad Adenauer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel