România în Schengen. Ciolacu, acuze dure la adresa USR: Va face tot ce e posibil ca România să nu intre, dintr-o raţiune total politică
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat, sâmbătă, USR că va face tot ce poate pentru a bloca intrarea României în spaţiul Schengen, din motive politice.

"Nu poţi să vii în faţa românilor şi să spui că vrei ca România să fie acolo unde este corect să fie, în Schengen, şi cât de mult te zbaţi tu la familia ta europeană, şi de fapt, de dimineaţa până seara, să mergi la Bruxelles sau prin alte state şi să încerci dintr-o raţiune total politică ca unui popor întreg, ce şi-a îndeplinit exemplar tot ce a avut, inclusiv în acest conflict dintre Rusia şi Ucraina, să i se facă iarăşi o nedreptate şi să nu intrăm în spaţiul Schengen. Eu sper ca acest lucru să nu se înâmple în decembrie. Şi, ca să fiu şi mai clar înţeles, cei de la USR vor încerca în perioada următoare exact ce au făcut şi până acum: vor face tot ce ţine de ei ca România să nu intre în spaţiul Schengen, pur şi simplu dintr-o raţiune total politică", a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat a susţinut că USR doreşte blocarea intrării României în spaţiul Schengen pentru a pune acest eventual eşec pe seama coaliţiei de guvernare.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat, sâmbătă, la Bacău, la conferinţa de alegeri a filialei judeţene a PSD, eurodeputatul Dragoş Benea fiind ales pentru încă un mandat în fruntea acestei organizaţii.

Marcel Ciolacu este convins că PSD va conduce România și după alegerile din 2024: ”Cu PNL sau fără PNL”

Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă că Partidul Social Democrat va conduce România şi după 2024, indiferent dacă va fi în alianţă cu PNL sau singur.

”Dacă vom avea maturitatea de a ne respecta ca şi parteneri - şi eu cred că nu există altă soluţie până în 2024, decât actuala coaliţie politică - vom avea o şansă şi după 2024. PSD va conduce România şi după 2024, indiferent dacă cu PNL sau fără PNL", a afirmat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a subliniat, în acelaşi cadru, că partidul va obţine peste 40% la alegerile parlamentare, contrazicându-l astfel pe liderul PSD Bacău, Dragoş Benea, care spusese anterior că social-democraţii au ales intrarea la guvernare şi au pierdut şansa să mai obţină un astfel de scor.

"Vorbea Dragoş că în 2024 am fi avut de ales să avem 40% la alegeri şi am ales totuşi să nu avem 40% şi să intrăm la guvernare şi să dăm această coerenţă actului de guvernare şi o eficienţă categoric aşteptată atât de către români cât şi de mediul de afaceri. Nu sunt aşa convins! Eu sunt ferm convins că, împreună, în echipă, vom depăşi 40% în 2024 chiar dacă ne-am implicat la guvernare", a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a participat, sâmbătă, la Bacău, la conferinţa de alegeri a filialei judeţene a PSD, eurodeputatul Dragoş Benea fiind ales pentru încă un mandat în fruntea acestei organizaţii. 

Amenințarea lui Ciolacu: Să nu mi se ceară înlocuiri pe nedrept, atunci parteneriatul va lua sfârşit

„Acest Guvern şi această coaliţie trebuie cel puţin până în anul 2024 să fie funcţionale pe această construcţie politică. Nu există altă construcţie politică. Am văzut oamenii noi de la USR de ce au fost în stare şi au văzut şi românii. Dar asta nu înseamnă că cineva îşi va putea permite să atace vreun coleg de-al nostru, indiferent dacă este sau nu membru al Guvernului, să nu spună adevărul”, a spus, vineri, președintele PSD, Marcel Ciolacu. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel