Data publicării:

România în fața noilor provocări. Ovidiu Dranga: Momentul în care lumea a început să-și pună problema „ce avem de făcut într-o situație limită“ / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Excelența Sa Ovidiu Dranga, fost ambasador al României în Japonia, actual expert la E-ARC, a vorbit despre nevoia societății de a deveni rezilientă în fața noilor provocări.

Excelența Sa Ovidiu Dranga, fost ambasador al României în Japonia, actual expert la E-ARC, a vorbit despre nevoia tot mai mare ca societatea să devină rezilientă și promovarea prin toate mijloacele a rezilienței, ca bun public.

„Care ar fi noile provocări cărora trebuie să le facă față statele NATO și UE? Se vorbește de amenințările asimetrice, războiul electronic, amenințările bacteriologice etc“, a spus Val Vâlcu.

„Mare provocare este coexistența acestor crize, crize ce se potențează reciproc. O criză alimentară poate antrena o criză energetică și vice-versa, așa cum o criză a încrederii poate antrena o paralizie a sistemului sau anumite blocaje sociale.

Asta ne duce la nevoia unui efort de educare, de pregătire și instruire a populației. Eu aș zice că reziliența poate foarte ușor să intre pe agenda publică utilizând instrumentele moderne ale platformelor sociale. Cred că aceste campanii de promovare a orice ar putea include și reziliența, pentru că reziliența este un bun public ce trebuie promovat ca atare“, a spus Ovidiu Dranga.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Reziliența, temă majoră în contextul războiului din Ucraina. Ovidiu Dranga: Ne putem trezi cu o criză majoră în Europa

„Din păcate, statul român nu prea a reușit cu promovarea campaniei de convingere a oamenilor să vină la vaccinare. Nu a avut rezultate prea bune“, a completat Val Vâlcu.

„A avut totuși rezultat și a avut un ecou. Cred că foarte multe persoane s-au hotărât să se vaccineze urmare a acestei campanii. Reziliența a reintrat pe agenda publică în contextul pandemiei.

Lumea a început să-și pună problema „ce avem de făcut într-o situație limită“, într-o criză sanitară de asemenea proporții și ce e de făcut pe viitor. Lumea a tras niște concluzii de pe urma acestei crize și mai ales instituțiile statului.

Cred că fiecare dintre noi că a rămas cumva cu gândul la ce s-ar putea întâmpla dacă o asemenea criză se repetă, ce e de făcut, ce stocuri trebuie să avem. Poate că sună la limita derizoriului, dar este o chestiune importantă“, a mai zis Ovidiu Dranga, expert la E-ARC.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  "Miracolul japonez". Cum și-a revenit Japonia după Al Doilea Război Mondial. Ovidiu Dranga: Efortul a generat prosperitate şi încredere

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel