Urmărește emisiunea live
România, depășită și de Bulgaria la salariul minim pe economie din UE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Bulgaria a scăpat de ultimul loc în poate cel mai important top al țărilor din UE, după ce a depășit chiar România, scrie ziarul sofiot Trud, conform realitatea.net. Este vorba de topul salariului minim pe economie, acolo unde am ajuns să fim codașii Uniunii Europene.

După ultima creştere din ianuarie, salariul minim pe economie în Bulgaria este de 159 euro pe lună, cu doi euro mai mare faţă de cel din România, notează ziarul , care citează datele serviciului Eurostat. Acest lucru nu este un motiv de bucurie, dat fiind că cele două ţări se transformă din ce în ce mai mult într-o insulă a sărăciei pe continent, mai scrie publicaţia. În celelalte ţări sărace din UE, salariul minim este de cel puţin două ori mai mare faţă de salariul minim din România şi Bulgaria. Potrivit criteriilor Eurostat, venitul minim într-o ţară este mic dacă se situează la nivel de între 100 şi 500 euro pe lună.

În Croaţia, care încă nu a aderat la UE, salariul minim pe economie este de 374 euro, în timp ce în Turcia - care are o perspectivă europeană foarte îndepărtată - este de 429 euro pe lună.

În urma restricţiilor severe impuse Greciei, care practic se află în faliment, salariul minim pe economie în această ţară a fost de 684 euro în ianuarie. În Grecia, Spania şi Portugalia, cei care primesc un salariu minim pe economie, îl primesc nu de 12, ci de 14 ori pe an, precizează Eurostat. Cel mai mare salariu minim pe economie se înregistrează în Olanda, Belgia şi Luxemburg. În Marele Ducat, salariul minim pe economie este de 1874 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel