România, deficit excesiv. Coşea, după anunţul lui Cîţu: Moment pentru cedări şi concesii prin vânzarea unor companii româneşti
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mircea Coşea a reacţionat după anunţul lui Florin Cîţu privind intrarea României în procedura de deficit excesiv. 

"Cred că vom avea o reacţie destul de moderată a Uniunii Europene. Ea va fi bazată pe nişte angajamente şi programe pe care România va trebui să le facă pentru a arăta că ia măsuri. Mai mult deocamdată, nu cred. Pentru că observ o atitudine mai prietenoasă a UE faţă de actuala guvernare şi cred că vor fi condiţionate lucrurile acestea şi de nişte paşi pe care Guvernul le va face în direcţia unor facilităţi pe care le va acorda unor mari companii sau capitaluri străine pentru intrarea pe piaţa românească în energie, probabil că va trebui să se facă ceva cu Marea Neagră, cu producţia de sare, băncile, Poşta Română, transporturile.

E un moment în care, probabil, se vor face unele cedări prin vânzarea unor companii româneşti şi în acest sistem de bunăvoinţă de ambele părţi vor fi mai înţelegători cu deficitul excesiv al României. E o părere, să vedem ce se va întâmpla, dar nu consider că e un lucru foarte grav deocamdată", a declarat, pentru DC News, profesorul Mircea Coşea.

Ce a anunţat Florin Cîţu

"Discuţiile sunt cu Comisia Europeană.(...) Şi, da, România va intra în procedura de deficit excesiv. Încă un cadou lăsat României de cei de la PSD: procedura de deficit excesiv. Nu putem să evităm acest lucru, dar ce putem noi să facem este să ne asigurăm că venim cât mai repede cu deficitul pe ESA sub 3%. Am arătat deja acest lucru în strategia fiscal-bugetară. Ne întoarcem sub 3% în 2022, pentru că este cel mai rapid, dar în acelaşi timp nu vrem să influenţăm negativ economia", a spus Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel