Cine l-a românizat pe Daum?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Cine l-a românizat pe Daum? Selecționerul României a încercat să sugereze încă din timpul meciului "reconstucția" echipei prin aruncarea unor jucători tineri într-un război deja pierdut. 

Cristoph Daum a încercat să ascundă eșecul campaniei de calificare prin aruncarea unor tineri în finalul de meci, atunci când experiența i-a spus că nimic nu se mai poate întâmpla. Practic se reiterează o temă mai veche în cazul eșecurilor din fotbalul românesc: reconstrucția. Ciudat, un neamț folosește o scuză 100 % românească. Chiar dacă n-a spus-o, a arătat-o!

Prima repriză a fost marcată de câteva ocazii ale tricolorilor, însă lumina s-a stins în ultimele douăzeci de minute, atunci când doar o minune a făcut ca Danemarca să nu înscrie.

Se vorbește că selecționerul Daum alături de tot stafful adus la națională, a costat Federația o sumă cu șase zerouri, însă "experimentul" este cu siguranță unul eșuat. Cu adevărat îngrijorător este că nici Daum, nici Burleanu nu vor pleca. Ratarea calificării se vedea deja, iar președintele Federației s-a pus la adăpost chiar înainte de meci. A spus-o clar: fără demisie, indiferent de rezultat. 

România nu a mai marcat un gol de patru meciuri, iar naționala are o singură victorie în această campanie de calificare la Mondiale. Danemarca era o echipă "de bătut". Astăzi nu mai erau  Jon Dahl Tomasson, Dennis Rommedahl sau Gravesen. E adevărat că nici Alibec, Keșeru și Stanciu nu-s mai buni decât Mutu, Dorinel Munteanu sau Contra. Dar totuși, să nu ai nici măcar un corner în 93 de minute este rușinos. 

Suntem siguri că șansele de calificare au rămas doar teoretice. Suntem egala Armeniei, iar ca să ne calificăm ar trebui probabil să întoarcem pur și simplu clasamentul.

Nimeni nu mai are răbdarea unei reconstrucții, românii mai vor și rezultate. Din păcate, nu mai plecăm în Rusia. Mai rătăm un Mondial. Din nou!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel