România are noi ambasadori la Chișinău și Kiev. Vezi pentru cine a semnat Klaus Iohannis decretul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres Alexandru-Victor Micula / Facebook Cristian-Leon Turcanu
Sursă foto: Agerpres Alexandru-Victor Micula / Facebook Cristian-Leon Turcanu
România are doi noi ambasadori la Chișinău și Kiev. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea lui Alexandru-Victor Micula în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ucraina, cu reşedinţa la Kiev.

A fost acreditat, totodată, prin decret prezidenţial, Cristian-Leon Ţurcanu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, cu reşedinţa la Chişinău.

Preşedintele a mai semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în retragere, pentru generalul de brigadă - cu o stea, în retragere, veteran de război, Năstase Constantin din Ministerul Apărării Naţionale;

Şeful statului a mai semnat: decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006; decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, adoptat la Strasbourg, la 2 octombrie 2013 şi semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014; decretul privind promulgarea Legii pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, adoptat la Strasbourg, la 2 octombrie 2013 şi semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014.

Alexandru-Victor Micula

Alexandru Victor Micula a ocupat postul de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Micula s-a născut în Oradea, în 1966. A urmat cursurile liceului Catolic Atacama, din Copiapo, Chile, apoi Academia de Studii Economice, Facultatea Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor, Bucureşti. 

Micula s-a specializat în domeniul relațiilor internaționale la Centrul European pentru Studii de Securitate ”George C. Marshall”, Economia Apărării, din Garmisch-Partenkirchen, Germania. Ultima instituție absolvită este Institutul Naţional de Administraţie. 

Micula a mai fost ambasador al României în Ungaria și Danemarca și Islanda.

Cristian-Leon Ţurcanu

Cristian-Leon Ţurcanu a mai avut un mandat de ambasador al României la Kiev și în urmă cu aproximativ două luni a fost audiat de comisii pentru postul de la Chișinău. 

"Sunt pe finalul unui mandat într-o perioadă foarte complicată în Ucraina şi mă uit cu foarte mare încredere spre mandatul pe care sper că mi-l veţi aproba la Chişinău, în Republica Moldova. Relaţia noastră cu Republica Moldova este o relaţie extrem de complexă, extrem de vizibilă şi extrem de importantă. Cred că nu sunt destul de multe cuvinte pentru a defini profunzimea relaţiilor între România şi Republica Moldova, între popoarele şi societăţile noastre. Este un mandat deosebit de complex, însă un mandat care se va derula pe două repere fundamentale: avem realitatea comunităţii de limbă, cultură şi istorie, care este un fundament extrem de solid, şi Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republica Moldova", afirma Ţurcanu în aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel