Data publicării:

România are ceva ce este „de 10 ori mai bun decât în Germania, chiar și la sat“: O româncă și soțul ei au revenit în țară, după 33 de ani

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
O româncă stabilită în Germania în urmă cu 33 de ani a decis, împreună cu soțul ei, să revină în România. Femeia dezvăluie că țara noastră este fruntașă la un lucru, ceea ce i-a înlesnit decizia de a se stabili în țară.

Viorica Robina, o româncă ce trăiește de 33 de ani Germania, a fost invitata ediției de duminică, 19 noiembrie, a emisiunii „Departe de România“, moderată de jurnalistul Gabriel Nuță-Stoica. Antreprenoarea româncă din Germania a dezvăluit cum vede ea schimbările prin care a trecut România în ultimii ani și a mărturisit cum este adaptarea la o viață „românească“, într-un sat din Bihor.

„Dacă cineva m-ar fi întrebat, până pe 20 septembrie 2023, dacă mă întorc în România, aș fi spus 'Doamne ferește!'. Așa cum viața o face, împreună cu partenerul meu, cu care sunt de 10 ani, numindu-l cu drag soț, am decis să ne mutăm în Budureasa (n.r. o comună din județul Bihor), unde el a alergat la un maraton și a declarat că vrea să rămânem.

A spus: 'eu aici vreau să rămân!'. Eu mă născusem la 3 kilometri distanță. Mi-a spus: 'hai să ne găsim aici o proprietate!'. Iar cineva, cu care eram atunci la masă, ne-a spus că are o casă de vânzare. El a spus 'hai să o vedem' și s-a pus aici, în curte, în grădină, sub nuc și a spus: 'uite, aici vreau să ne mutăm noi'. I-am răspuns: 'desigur, dacă tu dorești, sigur că ne mutăm'. Mai ales că viața pe care noi o aducem, viața profesională, ne permitea acest lucru, să lucrăm de oriunde ne dorim, dacă avem Internet. (...)”.

Citește continuarea pe Știri Diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel