România ar putea fi împărţită în opt sau 12 regiuni, declară Sulfina Barbu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Aflată în studiourile RFI, deputatul PDL, Sulfina Barbu, a declarat că  România ar putea fi împărţită în "minimum opt, maximum 12 regiuni", ea precizând că, în opinia sa, opt regiuni ar fi "suficiente".

"Este cu siguranţă o necesitate această reorganizare administrativ-teritorială. Dacă plecăm de la criteriile unităţilor teritoriale la nivel european, ne uităm pe nomenclator, eu cred că (e nevoie de) minim opt, maxim 12 regiuni, ca să ne încadrăm în aceste criterii. Dar este o bună plecare actuala împărţire pe regiuni, pe cele opt regiuni, pe care România o are la nivel teoretic, ştiind că la nivelul regiunilor astăzi noi nu avem personalitate juridică şi nici autorităţi alese responsabile, care să poată angaja regiunea respectivă în proiecte. Opt regiuni cred că sunt suficiente pentru România", a declarat Sulfina Barbu.

De asemenea, aceasta a declarat că nu crede că va exista vreun risc pentru PDL referitor la ideea reorganizării administrative.  "Sunt convinsă că şi colegii parlamentari în marea majoritate sunt buni cunoscători ai acestui aspect al dezvoltării la nivel local şi al responsabilităţilor, nu cred că vom avea din acest punct de vedere surprize", a spus ea.

Deputatul PDL crede, în schimb, că acceptarea proiectului de către toată coaliţia de guvernământ va fi o "provocare".

Citeşte şi:

Cum ar putea arăta România după reorganizarea teritorială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel