Data publicării:

România, acuzată de răzbunare pentru veto-ul Schengen. Generalul Barbu: Legătură foarte puternică între Austria și Rusia

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Uniunea Paneuropeană cere aderarea României la Schengen. Filiala din Austria a votat favorabil / Foto: Pixabay
Uniunea Paneuropeană cere aderarea României la Schengen. Filiala din Austria a votat favorabil / Foto: Pixabay

Generalul Cristian Barbu a comentat acuzațiile presei din Austria la adresa României.

Generalul Cristian Barbu a comentat acuzațiile presei din Austria la adresa României, după ce au apărut articole potrivit cărora țara noastră blochează participarea Austriei la reuniunile NATO, drept răzbunare pentru veto-ul în cazul Schengen.

Mai exact,  potrivit presei din Austria, doi ofiţeri ai armatei austriece aşteaptă de mai multe săptămâni acreditarea pe lângă Alianţă, iar accesul lor ar fi întârziat de România, care ar fi solicitat un timp de gândire.

VEZI ȘI: Presa austriacă acuză România că ar bloca participarea Austriei la reuniuni NATO, ca replică la veto-ul Schengen

Generalul Cristian Barbu: Ca militar fac o legătură foarte puternică între Austria și Rusia

Întrebat cum vede aceste acuzații ale presei de la Viena potrivit cărora România i-ar bloca pe militarii austrieci în obținerea acestei acreditări pentru NATO, generalul Cristian Barbu a spus că nu vede nicio legătură între decizia țării noastre privind acest subiect și veto-ul Austriei privind aderarea României la Shengen.

"În primul rând eu nu văd o legătură directă cu poziția Austriei de blocare a României pentru blocarea în Shengen, dar ca militar fac o legătură foarte puternică între Austria și Rusia, între Viena și Moscova, între unii oameni care conduc Austria și Putin direct. Să nu uităm că Austria și mai ales Viena în acest moment sunt considerate hub-uri ale spionajului sovietic și rus mai nou, adică sunt urmașii acelor vestiți spioni sovietici care acum fac lucruri pentru Kremlin.

În acest context în care lângă noi, la 200-300 de metri există un război dus de către Rusia într-o agresiune extraordinar de puternică pe care Austria nu le-a catalogat ca fiind o acțiune militară abuzivă, sigur că în acest context nu văd de ce Austria ar trebui să facă parte din acest parteneriat pentru pace sau ar trebui să intre în zona de date, de operații, de informații NATO. Iată, colegii noștri din NATO au luat măsuri chiar zilele acestea în țara noastră privind întărirea apărării aeriene. De ce ar trebui ca Austria să beneficieze de astfel de informații, să participe la astfel de operații? Eu cred că România face foarte bine că se mai gândește pe această temă și chiar ar putea să considere ca fiind nul acest tratat de parteneriat al Austriei cu NATO", a spus generalul Cristian Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel