Data publicării:

România a umplut depozitele de gaze în proporție de 85%, anunță europarlamentarul PNL Dan Motreanu 

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Dan Motreanu, Facebook
foto: Dan Motreanu, Facebook
România a umplut depozitele de gaze în proporție de 85%. Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a anunțat miercuri, 30 august, că REPowerEU, inițiativa Comisiei Europene de a pune capăt cât mai curând posibil a dependenței de gazul rusesc, prevede ca rezervele subterane ale gazelor în UE să fie umplute la 90% din capacitate până la 1 noiembrie 2023, pentru a asigura aprovizionarea pentru iarna următoare.

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a anunțat că România a umplut depozitele de gaze în proporție de 85%.

„România a reușit să își umple depozitele de gaze naturale în proporție de aproape 85%.

REPowerEU, inițiativa Comisiei Europene de a pune capăt cât mai curând posibil a dependenței de gazul rusesc prevede, între altele, ca rezervele subterane ale gazelor în UE să fie umplute la 90% din capacitate până la 1 noiembrie 2023, pentru a asigura aprovizionarea pentru iarna următoare.

Uniunea Europeană a reușit să umple depozitele de gaze în proporție de 90%.: „Ne-am îndeplinit cerințele de stocare a gazelor naturale cu mult înainte de termen. UE este bine pregătită pentru iarnă, iar acest lucru va contribui la stabilizarea piețelor în lunile următoare”, a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

În același timp, UE își reduce dependența de gazul rusesc. Doar 12% din importurile UE de gaze naturale mai provin din Rusia, față de 50% înainte de războiul din Ucraina”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (fonduri-europene-pentru-achizitionarea-de-trenuri-electrice--dan-motreanu-anunta-ca-romania-va-avea-acces-la-52-de-milioane-de-euro-1_38191800.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel