Urmărește emisiunea live
România a învins Germania la Olimpiada 'sportului minții', desfășurată în India
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
România a învins Germania la Olimpiada 'sportului minții', desfășurată în India - Foto Pexels
România a învins Germania la Olimpiada 'sportului minții', desfășurată în India - Foto Pexels
Echipa feminină a României a învins formaţia Germaniei cu 2,5-1,5, luni, în runda a patra a Olimpiadei de şah de la Chennai (India), în timp ce în turneul open România a terminat la egalitate cu Polonia, 2-2.

Mihaela Sandu a învins-o pe Josefine Heinemann, iar Alessia-Mihaela Ciolacu s-a impus în meciul cu Hanna Marie Klek, în timp ce Irina Bulmaga a remizat cu Elisabeth Paehtz.

Miruna-Daria Lehaci a fost învinsă de Jana Schneider. România ocupă locul 8 în clasament, cu 12 puncte, iar în runda a cincea va întâlni Polonia. La open, toate partidele din confruntarea cu Polonia s-au încheiat cu remize:

Bogdan-Daniel Deac - Jan-Krzysztof Duda, Constantin Lupulescu - Radoslaw Wojtaszek, Mircea-Emilian Pârligras - Kacper Piorun, David Gavrilescu - Wojciech Moranda. România se află pe locul 14, cu 12 puncte, iar marţi va întâlni prima echipă a Indiei, scrie Agerpres.

Vezi și - Un robot de șah i-a rupt degetul unui băiat de 7 ani contra căruia juca - Video

Un robot de şah a rupt degetul unui băiat de şapte ani împotriva căruia juca, la Moscova. Copilului îi fusese luată o piesă când a întins mâna pentru a face următoarea sa mutare şi s-a produs incidentul.

Au existat de mult temeri că roboţii s-ar putea întoarce împotriva oamenilor care i-au creat şi se pare că acest lucru s-a întâmplat acum, poate nu însă în modul apocaliptic prezis de scriitori de science-fiction.

Serghei Smaghin, de la Federaţia Rusă de Şah, a insistat că robotul este sigur. Părinţii copilului au contactat însă biroul procurorului public, deşi nu este clar dacă doresc să acuze vreo persoană sau robotul.

Imagini video ale incidetului arată braţul articulat al robotului deplasându-se în jos şi strivind timp de mai multe secunde degetul copilului, până când spectatorii au reuşit să îl elibereze. În pofida rănii suferite, copilul a jucat o altă partidă în ziua următoare, cu degetul bandajat, scrie Rador. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel