România a fost solicitată să accepte transferul pe teritoriul său de echipament militar către Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Colete guvernamentale cu ajutoare pentru Ucraina
Colete guvernamentale cu ajutoare pentru Ucraina
Sursele DC News precizează că România a fost solicitată să accepte tranzitarea  de armament către Ucraina, în contextul în care Ungaria a decis să interzică transferul pe teritoriul său.

Potrivit  surselor DC News, România a primit o solicitare, care  este în curs de analiză,  ca teritoriul țării să fie tranzitat de echipamente militare pentru Ucraina.  Ungaria a decis să nu permită folosirea teritoriului său pentru transferul de arme către Ucraina și nu va trimite trupe sau armament, precizează presa maghiară.

Măsura ar avea drept scop menținerea securității în țară, a declarat ministru de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo, după cum relatează Reuters.

Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință a CSAT

Marți, începând cu orele 12,00, va alea loc o nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind invazia Ucrainei de către Federația Rusă.

Pe ordinea de zi sunt incluse evoluția situației din Ucraina și gestionarea unui eventual flux masiv de refugiați.

Potrivit anunțului, pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România și la măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, informează Administrația Prezidențială.

Ce  echipamente ar fi trimis fiecare țară Ucrainei

- România a luat  decizia de a oferi un sprijin de peste 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil din rezerva strategică, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, apă și alimente.

- Germania - 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete sol-aer Stinger.

- Bulgaria - 16 avioane MIG.

- Polonia - 28 avioane MIG.

- Luxemburg - 100 de arme antitanc NLAW, jeep-uri și 15 corturi militare, precum și capacitate de transport aerian.

- Belgia - 2.000 de mitraliere, 3.800 de tone de combustibil.

- Olanda - 200 de rachete Stinger.Polonia - 100 de mortiere, 8 drone, arme antitanc Javelin, puști de asalt Grot, muniție.

- Slovacia - 12.000 de piese de muniție de artilerie (120 mm), 10 milioane de litri de combustibil, 2,4 milioane de litri de combustibil de aviație și 2 sisteme de deminare Bozena.

- Estonia - arme antitanc Javelin.

- Letonia - Rachete sol-aer Stinger.

- Cehia - mitraliere, puști de asalt, alte arme ușoare și muniție

Vezi și: Dmitri Peskov și alți 25 de oameni din Federația Rusă au fost puternic sancționați de Uniunea Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel