Români, răpiți și torturați în Franța. „Au fost arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Români, răpiți și torturați în Franța / Foto: Pixabay
Români, răpiți și torturați în Franța / Foto: Pixabay
O familie de români ar fi fost răpită și torturată de un afacerist din Franța. 

Un prosper om de afaceri din Wimereux, Franța, este acuzat că ar fi răpit şi torturat mai mulţi români. Procesul se află în derulare, scrie Adevărul.ro

Presa franceză a scris detalii cutremurătoare despre barbariile lui Thierry Behra, un afacerist din Wimereux. Acesta este acuzat că ar fi răpit, sechestrat şi torturat o familie de români, după ce unul dintre ei l-ar fi furat. Alături de omul de afaceri sunt acuzaţi şi alţi membri ai familiei sale, dar şi colaboratori apropiaţi care se pare că ar fi luat parte această pedeapsă a românilor. 

Cum s-a întâmplat totul

Se pare că totul a început  vara anului 2017, atunci când una dintre proprietăţile afaceristului francez a fost jefuită. Hoții au fost surprinşi de camerele de supraveghere, iar Thierry Behra şi apropiaţii săi au recunoscut printre aceştia şi pe unul dintre angajaţii săi, un român.

Afaceristul a decis să își rezolve singur problemele, fără să mai aștepte intervenția polițiștilor. Astfel, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017 a pătruns în casa românului și l-ar fi răpit pe el, dar și pe membrii familiei sale. Se pare că aceștia au intrat în casa bărbatului înarmați, amenințându-i pe români. Ulterior aceștia fost închiși.

La Voix du Nord scrie că "românii au fost arşi cu un pistol termic ca să recunoască furturile. Apoi, ar fi fost spânzurați și băgați cu capul în apă. La final, ei au fost forţaţi să intre înghesuiţi în frigidere, după care au fost abandonaţi pe 25 iulie la Chapelle-d'Armentières, localitate aflată în nordul Franţei".  Atunci românii s-au dus la cel mai apropiat sediu al Jandarmeriei Naţionale, unde au depus plângere. 

Procesul a început abia acum

Deși faptele ar fi fost comise în 2017, procesul a început la Tribunalul Sain-Omer abia luni, 6 septembrie. Afaceristul, alături de alte două persoane au ajuns inițial în arest preventiv.

În 2019, el a fost eliberat în urma unui viciu de procedură, dar ceilalţi doi au rămas închişi. Alte şapte persoane se află sub control judiciar, scrie L'Echo de la Lys. Presa franceză estimează că ar urma să fie finalizat până pe 21 septembrie.Totuși, avocații afaceristului spun că totul este o înscenare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel