Români cu dosare grele, aduşi înapoi în ţară. Stelian Ion, noi anunţuri. "Avem de primit răspunsuri"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Stelian Ion anunţă noi măsuri pentru aducerea în ţară a condamnaţilor care au fugit de lege
Stelian Ion anunţă noi măsuri pentru aducerea în ţară a condamnaţilor care au fugit de lege
Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a anunţat ce măsuri va lua pentru aducerea în ţară a românilor condamnaţi în diverse dosare şi care au plecat de pe teritoriul României înainte de pronunţarea sentinţei. 

"Ministerul Justiţiei a adus mulţi oameni certaţi cu legea în ţară. Consider că ar trebui reluate discuţiile şi forţate un pic. Avem de primit răspunsuri. Am făcut cereri către autorităţile partenere. Voi avea o întâlnire cu dl ambasador al Italiei vinerea aceasta pentru a ridica problema legată de cazurile celebre, am făcut o cerere şi către autorităţile din Marea Britanie pentru a afla de ce nu am primit informaţii despre o repatriere. E vorba de cazul Adamescu. Puiu Popoviciu are termen de judecată, este dreptul său de a se apăra. În cazul Adamescu, am revenit. Azi am trimis cererea. 

O să organizez conferinţe de presă şi o să ţin la curent oamenii, e bine ca ei să ştie aceste lucruri. Lucrurile trebuie explicate, pentru că altfel rămânem cu sentimentul că aici se face un efort foarte mare, durează ani de zile, şi în final  nu se mai ajunge nicăieri. E foarte important cum gestionăm şi măsurile preventive, astfel încât să se ia acolo unde sunt indicii că cineva ar putea părăsi ţara. 

În cazul lui Daniel Dragomir şi al lui Paul Lambrino, nu există încă informaţii despre unde ar fi. Autorităţile trebuie să îşi facă treaba şi prin colaborare internaţională să afle unde sunt", a declarat Stelian Ion pentru Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel