Data publicării:

Români condamnați în Franța: Au furat 2.000 de litri de motorină pentru că ”nu aveau din ce să trăiască”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
În data de 6 aprilie 2023, un cuplu de români au fost condamnați în Franța sub acuzația de furt motorină și distrugere.

Potrivit publicației Ziarul Românesc, faptele datează din 14 iulie 2022, când un grup de trei persoane a golit rezervoarele mai multor camioane aparținând unei companii din Sèvremont. Au furat aproape 2.000 de litri de combustibil. Pentru a intra în incinta firmei, infractorii au tăiat un gard.

În timpul unei percheziții efectuate în locuința cuplului au fost descoperite nenumărate bidoane cu combustibil furat. 

Președintele instanței de judecată i-a cerut bărbatului să-și justifice fapta. ”Nu aveam bani din care să trăim, am decis să mergem să furăm combustibil”, a spus românul.

În schimb, partenera sa nu ar fi recunoascut că aceasta ar fi fost complice cu bărbatul. Versiunea ei a fost suținută de bărbat în fața instanței: ”Am fost eu cu un prieten”. Însă judecătorul nu l-a crezut, mai ales pentru că la locul faptei au fost găsite urme de pantofi care corespundeau cu încălțămintea purtată de cei doi.

Deoarece bărbatul și-a recunoscut fapta și ”percheziția locuinței a făcut posibilă găsirea de combustibil”, cei doi români au fost condamnați la plata unei amenzi de 1.200 de euro și a fost dispusă confiscarea vehiculului utilizat pentru comiterea infracțiunii.

În cazul în care nu vor plăti amenda, aceștia vor sta la închisoare 120 de zile, fiecare zi însemnând achitarea a 10 euro din amendă.

Citește și: "N-am vrut să te sperii" Asta scria pe biletul înmânat casieriţei de la bancă. Autoarea jafului este o bătrână de 78 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel