Români „cazați” pe șezlonguri în Grecia, pentru că hotelul nu mai avea camere. Elena Cristian explică șansele lor pentru a-și recupera banii
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursă foto: Elena Cristian
Sursă foto: Elena Cristian
Elena Cristian, analist DC Business, a vorbit despre șansele ca românii țepuiți cu vacanțele în străinătate să-și mai recupereze banii.

În legătură cu un caz recent, unde mai mulți români au fost țepuiți de o agenție de vacanță și au ajuns să fie „cazați” pe șezlonguri în Grecia, fiindcă nu mai erau locuri disponibile în hotelul unde le-a fost promisă șederea, Elena Cristian a precizat, la România TV:

„Din păcate, vacanța lor este compromisă. Este clar că din acest punct de vedere nu poți face mai nimic. Dacă agenția care le-a vândut aceste vacanțe nu răspunde și un reprezentant nu merge acolo să găsească măcar o soluție alternativă, cu siguranță acea vacanță este compromisă. Este trist, când ne gândim că oamenii muncesc un an de zile și strâng bani, cu greu, pentru a ajunge într-o vacanță și să petreacă o săptămână cu familia, iar apoi pățesc așa ceva.

Nu este un caz izolat. În fiecare an vedem astfel de situații. Nu generalizăm, pentru că sunt și agenții de turism care își respectă clienții, care răspund și pun la dispoziții linii telefonice non-stop. Dar sunt și cazuri contrare, care beneficiază din păcate de o legislație permisivă. Oamenii se vor întoarce în țară, se vor îndrepta împotriva agenției, care poate intra în incapacitate de plată. Dar dacă oamenii nu au asigurările necesare în astfel de situații, recuperarea banilor o să fie extrem de dificilă”.

Chiar dacă vacanțele prin agenții au propriile riscuri, turiștilor li se recomandă mai degrabă să cerceteze piața mai amănunțit, în loc să își rezerve singuri vacanțele. 

Escrocheriile legate de oferte turistice inexistente, situațiile de overbooking sau problemele la îmbarcare sunt doar câteva dintre capcanele în care pot cădea cei care încearcă să organizeze singuri vacanțele. Deși aceste cazuri apar rar în spațiul public, ele afectează numeroase persoane și pot transforma o vacanță visată într-un coșmar.

Escrocherii frecvente în turismul online

Printre cele mai frecvente probleme întâmpinate de turiști se numără:

Cazări inexistente: Există oferte pentru vile și hoteluri care nu există, lăsând turiștii fără loc de cazare după ce au parcurs sute de kilometri.

Overbooking: Hotelurile suprarezervă camerele și, la sosire, turiștii află că nu au locuri disponibile.

Probleme la îmbarcare: Turiștii pot rămâne blocați dacă rezervările de transport nu sunt valabile sau dacă nu sunt locuri disponibile.

Agențiile de turism oferă garanții și soluții alternative în caz de probleme. Acestea sunt obligate prin lege să găsească variante pentru turiști în caz de overbooking sau alte situații neprevăzute. În contrast, rezervările făcute individual nu oferă astfel de protecții, iar turiștii pot ajunge în situații dificile fără niciun suport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel