Români blocați în Cancun. La întoarcerea în România, o femeia a avut parte de o altă surpriză neplăcută: Nu a mai fost primită la birou
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video ProTv
Captură video ProTv
După ce a petrecut 26 de ore pe aeroportul din Cancun, alături de alți români care mergeau în vacanță în Mexic, o femeie susține că nu a mai fost primită la birou fără dovadă medicală, deși Mexicul nu se află pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Femeia de 71 de ani din Galați a plecat, împreună cu o prietenă, în ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de vis. Calvarul a început în aeroportul din Cancun, unde, alături de alte câteva zeci de romani, a fost sechestrată timp de 26 de ore.  S-a întors în țară după 10 zile, dar a avut parte de o altă surpriză neplăcută. Directorul Casei de Ajutor Reciproc, unde lucrează ca Preşedinte al Comisiei de Cenzori, ar fi alungat-o de la birou, scrie ProTv.ro

„ Mi s-a spus să plec, că aşa a hotărât în consiliul director, cât eu eram plecată, ca să nu-i contaminez. Dacă nu vreau să plec, să părăsesc instituţia, mă dă afară cu bodyguard-ul.”, a povestit Verginica Pintilie, angajată CARP Galaţi.

Explicația directorului

Femeia ar fi încercat să îi explice directorului că nu trebuie să prezinte nici o adeverință medicală la întoarcerea din Mexic pentru că acesta nu figurează pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, dar nu ar fi fost ascultată. 

„În primul rând, este o minciună! Nu ştiu cum aţi auzit de treaba asta. Nu i-a zis să nu vină la muncă. Să vină după ce vine cu un document, generalizez, din partea măcar a medicului de familie. Noi aicea lucram cu tot felul de oameni. Zilnic avem peste 300 de oameni şi avem 70 de salariaţi. Trebuie, și asta ne-am propus şi niciodată n-am făcut altfel, să respectăm cu stricteţe legile acestui popor.”, a declarat Ion Mehedinți, preşedintele CARP Galaţi.

Reacția DSP Galați

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi i-a confirmat femeii că nu trebuie să prezinte acte doveditoare la întoarcerea din Mexic.

„Pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, Mexicul nu figurează. Deci Mexicul nu era în zona galbenă.”, a explicat Liliana Iordachescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

Într-un final, preşedintele casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Galaţi a recunoscut că nu a primit-o pe femeie la serviciu în urma presiunii celorlalţi angajaţi, care se temeau că ar fi putut să îi îmbolnăvească. Acum angajata se gândeşte să apeleze la serviciile unui avocat specializat în legislaţia muncii, asta pentru că a fost nevoită să stea două zile acasă, până când a reușit să obțină o adeverință de la medicul de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel