Româncă în America: Pușcărie sau amendă 5000 dolari dacă nu te găsesc la primul magazin din zonă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Dc News a stat de vorbă cu o cititoare româncă, stabilită în America de peste 15 ani, despre coronavirus. Din păcate, a avut toate simptomele specifice virusului, cu stări pe viață și pe moarte, din care a crezut că nu mai scapă. 

"E panică mare ca peste tot! America a luat totul prea ușor la început, voi în România știați mai multe decât noi aici prin Martie. S-a trecut la distanțare socială de la stat la stat, în funcție de numărul de cazuri. Compania la care lucrez eu, de trei săptămâni lucrăm în grupe de angajați care nu se întâlnesc între ele. Trei zile lucrate cu două acasă, iar compania plătește integral. Plus acoperă prânzul gratis tuturor pe toată perioada pandemiei. Se are grijă de angajați!

Coleg de muncă, răpus de coronavirus

S-a implementat dezinfectarea specială zilnică, care se monitorizează prin camere. Chiar am avut un coleg de 40 de ani care a murit acum trei săptămâni de la o "gripă" care nu a ieșit la testele de gripă normală, dar care s-a agravat la o pneumonie, a fost pus pe ventilator și nu s-a mai putut face nimic.

Chiar și eu am avut simptome de gripă și medicii de aici nu au știut ce am. Asta după că soțul meu a venit din Seattle, cam la 5-7 zile au început simptomele la mine. Când m-am uitat la lista pentru covid, le am avut pe toate, doar că nu am ajuns la pneumonie.

Ca și în România, nu se testează toată lumea. Există posibilitatea să ai "vizite medicale" online prin video-call cu doctorul de familie. Chiar și eu am avut două.

Nu avem așa declarații pe propria răspundere ca în România. Avem doar de la serviciu. În rest, dacă nu ești la tine în zonă până la primul magazin, poți primi 1 an pușcărie și / sau 5000$ amendă.

Care au fost simptomele

Prima Zi - diaree; Ziua 2 - frisoane, senzație de frig groaznic în tot corpul, febră mică, dureri groaznice musculare; Ziua 3-4 - tuse cu febră mare care nu ceda la ibuprofen, scădea ușor cu Tylenol (pe bază de aspirină); Ziua 5 - 8 - febră redusă cu tuse și oboseală mare. Tusea m-a ținut 21 de zile. Am avut o oboseală de nu am putut să merg de la mașină până în casă. Iar 3-4 nopți am tușit atât de tare, încât plângeam, nu mai suportam mental. Nu trecea cu nimic indiferent ce luam. Oboseam și să vorbesc la telefon, doarmeam enorm. Am stat izolată, acum sunt bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel