Româncă deportată din Mexic, unde plecase în vacanță, detalii de COȘMAR: Închiși sub cheie, cu pază la ușă. Soțul, în Cancun, fără bani!
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Româncă deportată din Mexic, unde plecase în vacanță, detalii de COȘMAR: Închiși sub cheie, cu pază la ușă. Soțul, în Cancun, fără bani! foto Pixabay ilustrativ
Româncă deportată din Mexic, unde plecase în vacanță, detalii de COȘMAR: Închiși sub cheie, cu pază la ușă. Soțul, în Cancun, fără bani! foto Pixabay ilustrativ
Ar fi trebuit să petreacă o vacanță de vis în Cancun, împreună cu soțul ei, dar, pe aeroport, au fost despărțiți și ea a fost deportată. În situația lor, s-au aflat și alți români. Plecaseră în Mexic printr-o agenție de turism din România, însă totul s-a năruit chiar pe aeroport, acolo unde soțul femeii care a vorbit pentru DCNews a rămas singur și fără bani. Din momentul în care i-a despărțit, ei n-au mai putut intra în contact decât în momentul în care femeia a fost trimisă înapoi acasă. 

Vacanța de vis în Mexic a unor români s-a transformat într-un adevărat coșmar după ce, deși erau familie, au fost despărțiți de autorități imediat ce au ajuns pe aeroport, închiși în celule, amenințați cu arestul și apoi deportați în România. Românca a povestit pentru DC NEWS întreaga experiență și răspunsurile pe care le-a primit autorități. 

"Ne-au închis într-o încăpere, sub cheie, cu pază la ușă"

"Pur și simplu la controlul de pașapoarte soțului meu i-au dat voie sa treacă, iar pe mine m-au băgat într-o cameră cu mai mulți români și ne-au ținut acolo fără telefon undeva în jur de o oră, timp în care pe soț l-au invitat afară, în sala de așteptare, la bagaje. După ce am spus că suntem prea mulți oameni, eram aproape 30 de oameni într-o încăpere minusculă, ne-au separat pe două rânduri - cei ce am venit cu Air France și cei ce au venit cu Lufthansa. Printre toți, era și o mămică cu o fetița de 10 luni.

Ne-au escortat într-o altă încăpere, închiși sub cheie, cu pază la ușă. După aproape o oră, o oră și jumătate ne-au luat din nou cu Poliția și ne-au dus la ușa avionului fără nicio explicație. Dacă doream să îi întrebăm ceva ne amenințau că ne închid. Nu am avut dreptul nici măcar să dăm un telefon, absolut nimic. 

Eu pe soțul meu l-am anunțat că mă deportează abia în momentul în care eram deja în avion", a declarat Clara Georgiana Nistor, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Întrebată cât timp au fost ținuți de autorități, închiși în celulă, românca ne-a spus că: "În jur de trei ore"

"Unul dintre prieteni a fost împins și amenințat că o să fie arestat"

"Noi am fost în total șapte persoane care am trecut prin aceeași experiență, unul dintre prieteni împins și amenințat că o să fie arestat fără nicio explicație, doar pentru a cerut o explicație. Ne-au despărțit fără drept de apel, am încercat ca soțul meu să se întoarcă cu mine și au spus că nu se poate și că o să poată rezolva în următoarele zboruri... dar până în momentul de față nu s-a putut!", ne-a mai spus aceasta.

Răspuns acru de la Consulatul Mexicului la București

"Am încercat să sunam la consulatul Mexicului din București și mi s-a răspuns foarte nepăsător că dânsa nu este asistenta de serviciu să mă plâng la ea și că doar în scris putem face ceva dacă dorim sau la Ministerul de Externe. Am încercat acum să vorbesc și la Ministerul de Externe, acolo unde mi-au dat o adresă de e-mail unde să facem o adresă. Am vorbit cu o avocată să rezolvăm asta.

În plus, aceasta ne-a mai spus că "agenția de turism a fost înștiințată, dar nu ne-au dat nici un răspuns".

Astfel, în timp ce ea este în România, soțul se află încă în Cancun, fără bani, pentru că din momentul aterizării în Mexic, cei doi nu s-au mai văzut, iar banii au rămas la ea. Întrebată cum se descurcă bărbatul fără bani, având în vedere că încearcă să găsească un zbor spre România... ne-a povestit că "el a reușit sa împrumute bani de la o doamnă al cărei soț era cu mine în avion, și el deportat fără bani, iar eu i-am dat bani domnului".

Vezi și: Vacanța de vis în Mexic s-a transformat în COȘMAR pentru mai mulți români. ”Soțului meu i-au acordat viza iar pe mine m-au DEPORTAT”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel