"Când s-a auzit că m-am mutat într-o casă goală, fiecare m-a ajutat cu ce a putut". Român din Italia, lăudat de primarul localității în care trăiește: A făcut-o în tăcere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un român în vârstă de 44 de ani, rezident la Moliterno, în Basilicata, a fost lăudat în mod public de primarul localităţii.

Conaţionalul nostru, înarmat cu o lopată nou cumpărată, a deszăpezit o zonă în care locuiesc multe persoane vârstnice. "Fără să-l pună cineva anume, a eliberat de zăpadă străduţele din cartierul său, facilitând astfel deplasarea bătrânilor care locuiesc în zonă", a transmis Antonio Rubino, primarul localităţii menţionate.

"Dan Dumitru Ciobanu, în timpul ultimei ninsori, s-a înarmat cu o lopată şi în cartierul său a deszăpezit alei de acces la casele bătrânilor, maşini blocate, străduţe. Fără să-i ceară cineva anume acest lucru, doar din spiri civic. Nu numai în faţa casei sale. A făcut-o în tăcere, dar vrem să-i mulţumim în mod public lui şi tuturor cetăţenilor care i-au ajutat pe cei care nu au avut puterea să deszăpezească. Împreună cu acel cetăţean care a dat zăpada cu lopata de pe toate treptele bisericii", a transmis primarul pe pagina personală de Facebook.

"Mulţumită lui Dani şi celor la fel ca el, ne-am convins că puterea unei comunităţi stă în acest spirit civic, în capacitatea dezinteresată de a-i ajuta pe cei aflaţi la nevoie, de a colabora pentru a aduce o contribuţie în satul propriu. Cred că este corect să vă mulţumesc public pentru că sunteţi un bun exemplu pentru Moliterno!", a mai spus primarul.

"Nu-i prima dată când fac ceva în folosul comunităţii"

Dan Dumitru Ciobanu este originar din Flămânzi, judeţul Botoşani. Are 44 de ani şi este în Italia din 2006. Lucrează în construcţii, este căsătorit şi are două fete născute în Peninsulă. "Nu-i prima dată când fac ceva în folosul comunităţii şi voi face ori de câte ori pot", ne-a declarat el contactat de redacţia noastră.

Dan Ciobanu ne-a povestit despre căldura, omenia şi solidaritatea cu care a fost primit şi ajutat de oamenii din Moliterno:

"Există aici o comunitate unită, cum rar mi-a fost dat să văd. Oamenii sunt calzi şi omenoşi, se ajută la nevoie fără să aştepte ceva în schimb. Am fost primiţi cu braţele deschise şi ajutaţi la rândul nostru", a spus conaţionalul nostru, scrie Rador, citând rotalianul.com.

"Când s-a auzit în sat că m-am mutat într-o casă goală, s-a dat zvon şi fiecare m-a ajutat cu ce a putut"

Dan şi-a cumpărat o casă la Moliterno, este respectat şi iubit de cei din jur:

"La început, stăteam în chirie şi îmi amintesc că m-am mutat dintr-o casă în alta. Era o locuinţă goală, nemobilată, iar eu nu aveam mare lucru, era greu, ca la început. Când s-a auzit în sat că m-am mutat într-o casă goală, s-a dat zvon şi fiecare m-a ajutat cu ce a putut. Unul cu o masă, altul cu un dulap, cu un pat şi aşa mai departe. Aşa se face aici, sar oamenii să te ajute la nevoie, fără să aştepte ceva în schimb. Bineînţeles, dacă şi tu eşti cinstit, respectuos, responsabil şi muncitor. Am rămas uimit de această solidaritate a lor pe care nu o mai întâlnisem", a povestit Dan Ciobanu.

- Image by bearfotos on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel