Român condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Românul Florian Baboi a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui britanic la reşedinţa acestuia din Northfield în august 2011. Baboi a mai fost condamnat în trecut în România şi Ungaria pentru trafic de droguri.

Baboi l-a atacat şi omorât în bătaie pe David McArthur, de 63 de ani, în primele ore ale zilei de 20 august 2011. Trupul neînsufleţit al victimei a fost găsit două zile mai târziu la domiciliul său de un vecin îngrijorat de lipsa acestuia, potrivit site-ului britanic B31 Voices și reluat de Agerpres.

 Cu puţin înainte de descoperirea crimei, românul a fugit în România. În urma unei investigaţii la scară largă a poliţiei din West Midlands, în colaborare cu oficiali din Bucureşti şi comunitatea locală est-europeană, Baboi a fost arestat la 12 septembrie 2011 în România şi adus în Marea Britanie pentru a fi judecat.

[caption id="attachment_180536" align="alignleft" width="151" caption="Florian Baboi"][/caption]

 Baboi a negat că l-ar fi atacat pe McArthur, invocând legitima apărare, însă un juriu din Birmingham l-a găsit miercuri vinovat de omor. Acesta va executa o pedeapsă de cel puţin 23 de ani de închisoare în Marea Britanie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel