Român angajat la o companie de soft înainte să-și ia Bac-ul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ubisoft de ce
Ubisoft de ce

 Compania Ubisoft, una dintre cele mai importante firme producătoare de jocuri video pentru calculatoare din lume, a angajat un elev român de 18 ani, care nu-și luase încă Bac-ul. Olteanul Chera Laurențiu Cristian a avut privilegiul încă din timpul liceului, de a lucra în programare la unul dintre giganții acestui domeniu.

În ceea ce privește jocurile pentru Pc-uri și studiourile de dezvoltare, România e în plină ascensiune. După ce acum 16 ani Ubisoft și-a deschis primul departament în România, cu sediul la București, nu peste mult timp și Craiova a devenit unul dintre pilonii firmelor producătoare de jocuri video. Compania franceză Ubisoft, fondată în 1986, este una dintre cele mai mari ale lumii în acest domeniu. Ineditul însă, e reprezentat de angajarea lui Chera Laurențiu Cristian pe când acesta avea vârsta de numai 18 ani.

Acesta ne-a povestit cum a reușit performanța. La început a participat la un training organizat de Ubisoft și Facultatea de Automatică și Calculatoare Craiova. După această perioadă de un an, finalizată cu un concurs de creat jocuri video, a fost remarcat și ulterior angajat în urma unui interviu. La o analiză rapidă, Laurențiu nu se încadrează în tiparul standard de informatician. Cu un corp atletic, dezinvolt și foarte sociabil, nu ai crede că  face parte din universul informaticii.

Cristian are numai cuvinte de laudă pentru atmosfera din interiorul firmei. „Chiar dacă se lucra numai cu dead-line-uri, programul era flexibil și atmosfera relaxantă”, își amintește el. Chiar dacă simțea o oarecare presiune din pricina vârstei, colectivul i-a fost de un real ajutor în ceea ce privește acomodarea și integrarea.

Cât câștigă un programator la Ubisoft nu ne-a putut dezvălui Chera, spunând diplomatic și elegant că salariul e pe măsura prestigiului firmei. Întrebat ce urmează în cariera lui, dacă la doar 18 ani a ajuns la ceva ce pentru alții ar putea însemna un apogeu profesional, olteanul răspunde cu entuziasm și cuvinte îmbibate în ambiție: „Progres. Asta urmăresc. Cel mai mult îmi place să lucrez în cercetare. Iubesc jocurile video și programarea”. .

 Un „sindrom” pe care România nu-l poate stopa

Chera se pregătește de plecarea în străinătate. Laurențiu recunoaște sincer că părăsirea țării de origine e o alternativă probabilă în viitor.  Chera Laurențiu Cristian a plecat de la compania Ubisoft  din cauza examenului de bacalaureat. Acum, el este student în anul al doilea la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității București și lucrează ca programator la o firmă din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel