Roman Abramovich, surprins pe aeroportul din Tel Aviv. Umilitor: Cum arată oligarhul rus după ce a primit sancțiunile - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Facebook Chelsea Football Club
Facebook Chelsea Football Club
Roman Abramovich, patronul lui Chelsesa, a fost observat pe un aeroport din Israel, oligarhul rus având și cetățenia acestui stat din 2018.

Pozele surprinse pe aeroportul Ben Gurion sunt primele în care patronul echipei Chelsea apare după o lungă perioadă de timp și doar la câteva zile după ce a primit sancțiunile de la Guvernul britanic.

VIDEO

Conform Timesofisrael, Roman Abramovich a făcut doar o escală la Istanbul, dar destinația sa finală a fost Moscova. Abramovich a intenționat să zboare direct în capitala Rusiei, fără escală.

Pe data de 2 martie Roman Abramovich a anunțat că vinde echipa Chelsea, ca urmare a sancțiunilor amintite.

Citește și: Chelsea riscă să fie eliminată din Liga Campionilor la 'masa verde'

Chelsea o va întâlni pe Lile, miercuri, de la 22:00, în optimile Champions League, dar clubul londonez poate pierde la 'masa verde' returul din Franța. 

'Companiile deținute de oligarhii ruși nu li se permite să intre pe teritoriul Uniunii Europene, în urmă sancțiunilor impuse împotriva Rusiei pentru că a invadat Ucraina. Iar articolul 2 din Regulamentul Consiliului European susține că: toate fondurile și resursele economice aparținând persoanelor fizice, entităților sau organismelor asociate acestora sunt înghețate' și că 'fondurile sau resursele economice nu vor fi puse, direct sau indirect, la dispoziția persoanelor fizice (...) entităților sau organismelor asociate acestora (...) și nici eliberate în folosul acestora'. Prin urmare, fără o derogare specială, Chelsea nu va putea juca meciul cu Lille, din optimile Ligii Campionilor, și riscă să fie eliminată, nemaiputând să își apere trofeul câștigat anul trecut.

Chelsea are de suferit după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina. Din cauza relației bune pe care patronul Abramovich o are cu liderul de la Kremlin, campioana Europei a primit numeroase sancțiuni.  

Citește și UE a interzis exporturile în Rusia de maşini scumpe, şampanie, bijuterii şi alte bunuri de lux folosite de oligarhii care îl susţin pe Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel