Rolul scriitorului și jurnalistului în societate
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române și Școala Metropolitană ARC din București vă așteaptă miercuri, 16 ianuarie 2019, ora 13.30 la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, la dezbaterea cu tema „Cultură şi democraţie - Rolul scriitorului și jurnalistului în societate”.

Invitați: Ligia Necula - jurnalist Radio România Cultural, Liliana Corobca - scriitor și cercetător, Loreta Popa - scriitor și jurnalist, George Colang - filosof, Răzvan Nicula - scriitor. Cunoscutul actor Vlad Rădescu va susține un moment special în care va citi câteva dintre articolele lui Mihai Eminescu, o probă de talent și implicare jurnalistică a celui cunoscut de copii și tineri mai ales pentru opera sa literară. Amfitrion, Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Elevi, membri ai cluburilor de debate și public speaking din școlile invitate, vor pune întrebări și vor exprima gânduri despre cum poate o poveste, o poezie, un roman să schimbe societatea, să influențeze gândirea și comportamentul a milioane de oameni sau atitudinea liderilor zilei, cum poate un scriitor să influențeze o epocă, care este rolul jurnalistului în societatea contemporană, care e diferența între a reda fapte și a exprima opinii, a trezi emoții și a aduce argumente, despre etica profesională a jurnalistului și cea a scriitorului.

Evenimentul face parte din proiectul Arta Dezbaterii și cetățenie europeană, premiat în cadrul Galei Edu Manager 2018, unde a primit Diploma de excelență la categoria „Inovație în educație”. Proiectul promovează arta dialogului civic într-o societate democratică în rândul elevilor de gimnaziu şi de liceu, formarea abilităţilor de analiză critică şi exprimare a opiniilor în spaţiul public, dezvoltarea responsabilități individuale și comunitare în rândul elevilor bucureşteni.

Proiectul Arta Dezbaterii și cetățenie europeană, inițiat de Şcoala Metroplitană ARC, prin Clubul de debate ARCașii se derulează în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Istorie a României, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, C.N. Mihai Viteazul, C.N. Matei Basarab, Şcoala Gimnazială nr. 178, Şcoala Gimnazială Herăstrău, C.N. Emil Racoviţă, anunță MNLR într-un comunicat.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel