Roger Federer ajută 54.000 de mii de copii din Malawi să meargă la şcoală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Federer
Federer

Tenismenul eleveţian, Roger Federer, a lansat un amplu program educativ destinat să ajute 54.000 de mii de copii din Malawi să urmeze o educaţie. Proiectul se va desfăşura prin intermediul fundaţiei lui Federer, Action Aid şi va costa 3,3 milioane de dolari.

[caption id="attachment_82963" align="alignleft" width="240" caption="Federer ajuta copii din Malawi"][/caption] Federer a precizat că se implică într-un astfel de proiect pentru că ştie, din expereinţa sa de părinte, că un copil care creşte într-un anumit mediu are o altă dezvoltare. "Ca tată a două fete, observ în fiecare zi cât de repede copiii pot învăţa dacă se află într-un mediu care îi stimulează. Este un mare privilegiu pentru mine şi pentru fundaţia mea să pot ajuta copiii din Malawi să aibă posibilitatea de a-şi atinge deplinul potenţial", a precizat Roger Federer.

Programul vizează înfiinţarea a 80 de centre, unde vor putea fi primiţi copii din toate cele 28 de distrcite ale ţării. Promotorii acţiunii preconizează că vor putea ajuta aproximativ 54.000 de mii de copii.

Malawi este din cele mai sărace ţări din Africa, jumătate din cei 13 milioane de locuitori trăind sub pragul sărăciei.

Fondată în 2003, Fundaţia Roger Federer vine în ajutorul a circa 20.000 de copii din Tanzania, Malawi, Etiopia, Zimbabwe, Africa de Sud şi Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel