Robu, despre produsele agroalimentare româneşti în UE: Trebuie să punem piciorul în prag
Vicepreşedintele PNL, Nicolae Robu, a spus că ţara noastră trebuie ''să pună piciorul în prag'' pentru a apăra interesele în privinţa valorificării produselor agroalimentare româneşti în spaţiul UE.
Nu mă pot împăca cu ideea că Timişoara şi România sunt privite ca nişte colonii. România trebuie respectată, aşa cum şi ea le respectă pe celelalte, ca membru al UE cu drepturi depline în raport cu celelalte. (...). Cred că este timpul să punem piciorul în prag şi să reprezentăm aşa cum se cuvine interesele poporului nostru, interesele ţării noastre. Ştim bine că România are un mare potenţial agricol. Nu poţi fi competitiv pe piaţa globală în condiţiile în care tu primeşti subvenţii mult mai mici decât concurenţa ta. Lucrul acesta este intolerabil, a afirmat Nicolae Robu.
Vicepreşedintele PNL a remarcat faptul că sunt lucruri negative care se întâmplă la nivel european prin tratarea noastră în mod discriminatoriu în anumite privinţe, adăugând că aceasta a fost posibilă din cauza 'capacităţii necorespunzătoare a guvernelor pe care le-am avut de a negocia cu demnitate, de pe poziţiile de pe care ar fi avut obligaţia să negocieze cu forurile europene. El a susţinut că nu este admisibil ca România să facă concesii care duc la faliment producătorul român, care este capabil să ofere produse agricole de calitate, naturale, cu gust bun, mai sănătoase, concesii prin care însă se oferă loc pe piaţa românească unor produse care nu au niciun gust şi e discutabil cât sunt de sănătoase, deşi au toate avizele, evident, care sunt rezultatul unor modificări genetice şi care au meritul de a fi obţinute printr-un proces tehnologic cu productivitate foarte ridicată.
Normal că nu poţi face faţă acestor condiţii, dar cred că nu e în regulă să facem să dispară tot ce noi am avut foarte bun la capitolul de produse agroalimentare româneşti. Ne este dor, celor care avem în memoria gusturilor şi aromelor produsele de altădată şi nu prea mai putem să întâlnim ceva ce se potriveşte cu ceea ce a mai rămas, pentru că, din păcate, s-a ajuns la dispariţia unor soiuri care s-au selectat în lungul a sute de ani pentru calităţile lor, a detaliat Robu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News