Roboții umanoizi vor fi puși în funcțiune de anul viitor. Anunțul lui Elon Musk
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a anunțat că firma va începe să utilizeze roboți umanoizi „cu adevărat utili” în fabricile sale începând de anul viitor.

Optimus, robotul dezvoltat de Tesla, va începe să îndeplinească sarcini în 2025 și ar putea fi disponibil pentru vânzare începând cu 2026.

Miliardarul Elon Musk, cunoscut pentru afirmațiile sale ambițioase pe rețelele de socializare, a comunicat pe platforma sa X, anterior Twitter, că intenționează să extindă producția pentru a face roboți umanoizi disponibili pentru alte companii în 2026.

1. -imagine fara descriere- (musk_67881300.jpg)

Proiectele lui Musk

Musk, ce deține X și este, de asemenea, șeful SpaceX, a făcut anterior declarații îndrăznețe despre momentul în care robotul, numit Optimus, ar fi pregătit pentru utilizare comercială.

În 2021, miliardarul, care se estimează că ar avea o avere de 250 miliarde de dolari (potrivit Forbes), a declarat că se aștepta ca robotul să fie gata de utilizare în fabricile Tesla în anul următor, informează The Guardian.

Optimus are o înălțime de aproximativ 1,7 metri și cântărește 56 kg, fiind proiectat să efectueze munci „plictisitoare, repetitive și periculoase”. Numele său este o aluzie la Optimus Prime, liderul puternic și benevolent al autoboților din franciza Transformers.

La un eveniment Tesla AI Day în 2021, pentru lansarea robotului umanoid, denumit atunci „Tesla Bot”, Musk a organizat o demonstrație inedită în care un actor îmbrăcat într-un costum a făcut breakdance pe o coloană sonoră de muzică electronică. La un alt eveniment AI Day în 2022, Musk, ce a afirmat că afacerea cu roboți a Tesla va valora într-o zi mai mult decât cea cu mașini, a prezentat un prototip al robotului care a mers pe scenă și a salutat audiența.

Youtube video image

Un robot "întârziat"

A fost prezentat și un videoclip cu robotul transportând o cutie, udând plante și mutând bare metalice în fabrica producătorului de mașini. Musk a declarat anterior că scopul său este ca roboții să fie produși în masă și să coste mai puțin de 20.000 de dolari fiecare.

Optimus nu este singurul proiect întârziat al lui Musk. În 2019, el a afirmat că se simte „foarte încrezător” că Tesla va avea taxiuri autonome pe șosele în anul următor. La începutul acestui an, el a declarat că modelul va fi dezvăluit pe 8 august, dar este probabil să fie amânat după ce Musk a solicitat o modificare a părții frontale a vehiculului.

Rămâne de văzut dacă Optimus va îndeplini așteptările și termenele ambițioase ale lui Musk, însă lansarea acestui robot umanoid ar putea reprezenta un pas semnificativ în automatizarea industrială și în transformarea viziunii lui Musk în realitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel