Robinho, fostul fotbalist de la Manchester City, pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru viol în Brazilia 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Fostul fotbalist Robinho de la Manchester City a fost anunțat de judecători că trebuie să execute o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru viol în Brazilia.    

În 2017, Robinho a fost condamnat în Italia la nouă ani de închisoare pentru participarea sa la o agresiune sexuală în grup în 2013, când juca la AC Milan.

Brazilia nu extrădează cetățeni, ceea ce a determinat Italia să ceară încarcerarea lui în țara sa de origine.

O instanță braziliană a decis acum că acesta trebuie să își ispășească pedeapsa cu închisoarea în Brazilia - judecătorii de la Curtea Superioară de Justiție din Brazilia au votat cu 9 voturi pentru validarea condamnării lui Robinho.

Acesta ar putea face apel la Curtea Supremă din țara sa. Jose Eduardo Alckmin, avocatul lui Robinho, a declarat în fața instanței, la începutul ședinței de miercuri, că fostul fotbalist dorea o rejudecare în Brazilia din motive de suveranitate națională.

Robinho, în vârstă de 40 de ani, a devenit celebru în Anglia în urma unui transfer de 32,5 milioane de lire sterline la Man City în 2008, în ziua în care clubul a fost cumpărat de o companie de investiții condusă de prințul moștenitor din Abu Dhabi, șeicul Mansour.

"Nu există niciun obstacol în calea validării executării pedepsei sale"

Fotbalistul brazilian a trecut ulterior la AC Milan.

Primul judecător care a votat în instanța braziliană, Francisco Falcao, a declarat că Robinho ar trebui să își ispășească pedeapsa în Brazilia.

El a adăugat că fostul jucător nu poate rămâne nepedepsit și că ar putea apărea fricțiuni diplomatice între Brazilia și Italia dacă sentința nu va fi executată.

Judecătorul Falcao a declarat: "Nu există niciun obstacol în calea validării executării pedepsei sale. Aceasta a fost confirmată de un tribunal din Milano, care este autoritatea competentă în acest caz. Condamnarea este definitivă. Acuzatul nu a fost judecat în absență în Italia, el a fost reprezentat."

Robinho, care locuiește în Santos, în afara orașului Sao Paulo, și-a predat pașaportul autorităților braziliene în luna martie a anului trecut.

El continuă să nege orice abatere și insistă că relațiile sale sexuale cu femeia dintr-un bar din Milano au fost consimțite, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel