Robin Williams. Obiecte personale, scoase la licitație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mai multe obiecte din colecția personală a lui Robin Williams vor putea fi cumpărate de fanii regretatului actor.

Opere de artă, lucruri personale şi alte obiecte care au aparţinut actorului american Robin Williams, decedat în 2014, şi a celei de-a doua soţii a sa, Marsha, vor fi scoase la licitaţie la data de 4 octombrie de casa Sotheby's din New York, informează vineri Reuters.

Printre cele câteva zeci de elemente propuse spre vânzare figurează obiecte din lumea cinematografiei, inclusiv mantia purtată de Daniel Radcliffe în saga "Harry Potter" (cu o valoare estimată între 10.000 şi 15.000 de dolari), accesorii şi costume purtate de actor pe platourile de filmare, dar şi trofee şi scenarii cu autograf, informează vineri AFP.

De asemenea, va fi licitată o sculptură reprezentând un cal realizată de artista Deborah Butterfield, "Madrone (Cody)", cu o valoare estimată între 220.000 şi 280.000 de dolari, notează Reuters.

Unde se duc profiturile 

Colecţia include opere de artă modernă şi contemporană, cum ar fi o sculptură realizată de artista Niki de Saint Phalle, dar şi mai multe tablouri semnate de nume importante din zona artei stradală, precum Banksy, Shepard Fairey sau artistul francez Invader.

O parte dintre veniturile obţinute în urma licitaţiei "Creating a Stage" vor fi direcţionate către mai multe organizaţii non-profit, cum ar fi Wounded Warrior Project (consacrat persoanelor rănite în război) sau Juilliard School, o prestigioasă şcoală de muzica, artă dramatică şi dans din New York.

Actor de succes, câştigător al premiului Oscar în 1998 pentru rolul secundar din "Good Will Hunting", Robin Williams s-a sinucis în 2014, la vârsta de 63 de ani. Cu câteva luni înainte aflase că suferea de boala Parkinson.

Marsha Williams, producătoare de film, a fost ce-a de-a doua soţie a actorului. Cei doi au divorţat în 2010.

O expoziţie publică va fi deschisă la Sotheby's la data de 29 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel