Roberta Metsola: Am ajuns în sfârșit la acel punct în care toate țările vor spune da intrării României în Schengen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a vorbit despre faptul că România nu este nici astăzi în Schengen.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că faptul că România nu este nici astăzi în Schengen este o discriminare. Ea făcut aceste declarații la București, acolo unde se află pentru a participa la Congresul Partidului Popular European.

Roberta Metsola spune că și-a amintit de nedreptatea făcută românilor atunci când a fost pusă să-și arate pașaportul la sosirea în România. În acest context, ea a venit cu un mesaj pentru cetățenii țării noastre.

Roberta Metsola: Împărtășesc această frustrare

"În primul rând, împărtășesc această frustrare. Am aterizat aseară târziu și, când am dat pașaportul la sosire, mi-am amintit că aceasta este o preocupare și o frustrare pe care o are fiecare cetățean român, în fiecare zi în care trebuie să treacă prin asta. Este o discriminare, dacă pot spune foarte direct, după atâția ani din 2007, de la aderare. Așadar, mesajul meu pentru cetățenii români este următorul: noi am fost alături de voi, ca Parlament European, încă de la început.

Vom continua să cerem în continuare accesul deplin la ceea ce vă revine de drept. Pentru că, dacă nu aveți acces deplin la ceea ce este dreptul vostru, Uniunea Europeană nu își face treaba suficient de bine", a spus Roberta Metsola într-un interviu acordat realizatoarei Antena 3 CNN, Sabina Iosub.

"Toate țările vor spune da intrării României în Schengen"

Întrebată dacă este posibil cai Austria să fie convinsă în aceste zile la Congresul PPE, aceasta a declarat: "Sunt foarte încrezătoare, hai să spunem prudent de încrezătoare, că am ajuns în sfârșit la acel punct în care toate țările vor spune da intrării României și Bulgariei. De asemenea, am încredere în președinția belgiană care se ocupă în prezent de negocieri. Așadar, ultimele zile...

Dar tocmai de aceea este bine că suntem toți la București împreună pentru a discuta despre ceea ce contează pentru cetățenii noștri. Ideea este să nu vorbim de la Bruxelles despre ceea ce este important la București, ci este important să vorbim la București ce este important pentru toți românii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel