Robert Turcescu face lumină după acuzațiile care i s-au adus - EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Robert Turcescu, contactat de DC News , a oferit un punct de vedere după acuzațiile pe care Andrei Păunescu i le-a adus.

Robert Turcescu a revenit în paginile ziarului Evenimentul Zilei cu o serie de interviuri reunite sub titlul "Vremea întrebărilor". Andrei Păunescu îl acuză pe jurnalist că a copiat sintagma din opera «Vremea întrebărilor», scrisă de Octavian Paler, publicată la Editura Albatros, în 2005.

Robert Turcescu ne-a spus că nu este vorba de niciun furt, fiind o expresie uzuală. 

""Vremea întrebărilor" este, oricum, o expresie uzuală. Am ales titlul rubricii împreună cu Dan Andronic. Habar n-aveam de volumul lui Paler, nu se numără printre autorii mei preferați, ci ai lui Gâdea. Și încă ceva: dacă scriam o carte cu numele acesta... înțelegeam tevatura. Eu cred că expresia asta poate fi găsită în alte o mie de texte"", a spus Robert Turcescu pentru DC News.

În plus, ziaristul a folosit sintagma "vremea întrebărilor", încă din urmă cu câțiva ani, în prefața cărții "ISTORIE RECENTĂ 100%. Robert Turcescu în dialog cu Valeriu Stoica": "Există vorbe şi gânduri care merită să trăiască o viaţă mai lungă, dincolo de memoria fragilă a unei emisiuni de televiziune. La urma urmelor, din piesele aparent disparate ale prezentului, ca într-un joc de puzzle, se adună imaginile clare ale viitorului. Cum va arăta el, în cele din urmă, ţine de o altă dezbatere şi de obţinerea unor răspunsuri. Deocamdată e vremea întrebărilor." (Robert Turcescu)".

[citeste si]

Despre Andrei Păunescu

"Andrei se bagă în seamă. Ca de obicei, de altfel. Faptul că poartă numele Păunescu nu e suficient. Îi mai trebuie ceva. Aș putea să-i dau exemplu vreo cîteva "cîntece" pe care le-a "compus" și care sînt pastișe nereușite după piesele unor artiști care știu și muzică, și să-și acordeze chitara", a conchis Robert Turcescu.

VEZI ȘI: Robert Turcescu, făcut praf. Acuzațiile din războiul care i-a fost declarat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel