Data publicării:

Robert Smith: Am aşteptat 40 de ani ca să învăţ română

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Solistul trupei The Cure, Robert Smith, a reacționat după concertul de aseară din Piața Constituției.

Aproape 20.000 de persoane au urmărit, luni seară, în Piaţa Constituţiei din Capitală, concertul trupei britanice The Cure, aflată în premieră în România, la peste 40 de ani de la înfiinţarea ei.

Solistul formaţiei, Robert Smith, a cântat majoritatea melodiilor care i-au făcut cunoscuţi, iar într-un moment de apropiere faţă de public a rostit câteva cuvinte în limba română şi a mărturisit că a aşteptat 40 de ani ca să înveţe română.

Cei de la The Cure şi-au început concertul în jurul orei 20:45 şi au terminat după ora 23,00, fiind aduşi înapoi pe scenă de scandările prelungite ale fanilor, care cereau bis.

Interesat de istoria României



Trupa a pus în repertoriu atât melodiile care i-au adus celebritatea - trupa a fost recent inclusă în Rock'n'Roll Hall of Fame -, precum "Friday I'm in Love", "Lullaby", "Close to Me", "Lovesong" sau "Just Like Heaven", melodii de pe albumele mai noi, dar şi hit-uri ale anilor '70-'80, precum "Boys Don't Cry", "A Forest", "Play for Today", "A Night Like This" sau "Shake Dog Shake".

Potrivit unui interviu acordat de Robert Smith postului Rock FM, el va petrece trei zile în România, timp în care doreşte să viziteze cât mai multe locuri, fiind interesat de istoria ţării noastre. El a mai spus că formaţia va lansa un nou album până de Crăciun, acesta fiind primul după o pauză de peste 10 ani de la ultimul album de studio.

Înainte de The Cure au cântat britanicii de la Editors, formaţia de post-rock God is an Astronaut, precum şi românii de la Coma şi Days of Confusion.

13 albume și 40 de single-uri



Norii şi o ploaie uşoară au răcorit puţin atmosfera din Piaţa Constituţiei, iar înainte de lăsarea serii, un curcubeu a apărut în apropierea Palatului Parlamentului.

Concertele de luni seară au făcut parte din evenimentul Rock the City Festival 2019, prezentat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment. Duminică au urcat pe scena din Piaţa Constituţiei formaţia Bon Jovi şi românii de la Firma.

* Primul concert al trupei The Cure a avut loc în 1978, iar de atunci a lansat, în cei peste 40 de ani de activitate, 13 albume de studio, mai multe albume live şi de compilaţii şi circa 40 de single-uri, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel