Robert Negoiţă: Suntem blocaţi în proiecte. Pur și simplu nu sunt introduse pe ordinea de zi pentru a fi votate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video
Captură video
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, acuză Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dar şi Primăria Generală, că ar bloca anumite proiecte.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a acuzat pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, că ar bloca anumite proiecte prin faptul că nu permite colaborarea instituțională dintre Sectorul 3 și localitatea Glina. Potrivit acestuia, deși a fost făcută o solicitare în acest sens, pe ordinea de zi a Consiliului General nu este inclusă și problema aprobării colaborării dintre cele două instituții: Primăria Sectorului și Primăria Glina.

"Avem acum protocol, am demarat deja, am făcut discuția cu domnul primar de la Glina și să facem proiecte comune și acolo, dacă nu ne blochează în continuarea Primăria Generală, primarul general, Consiliul General. Glina este localitatea, groapa de gunoi este undeva în interiorul localității, dar zona de interferență, granița între sectorul 3 și Glina este o zonă destul de extinsă, iar aici putem și trebuie să avem proiecte în comun pentru fluidizarea traficului și pentru infrastructură în general, pentru că nu suntem pe planete diferite, suntem în același loc, iar cetățenii trebuie să nu vadă granița între cele două localități, trebuie să curgă, cetățenii nu trebuie să știe..., trebuie să aibă fluiditate și trebuie să aibă mobilitate urbană, fix așa se numește. Ori nu poți fără o colaborare între cele două instituții, colaborare care poate exista instituțional cu aprobarea Consiliului General. Aprobarea nu există din cauza faptului că primarul ne blochează. Primarul general ne blochează și o spun cât se poate de clar. Pur și simplu nu le introduce pe ordinea de zi pentru a fi votate" a declarat Robert Negoiță.

Robert Negoiță: Noi în Sectorul 3 nu mai avem străzi neasfaltate

În plus, Robert Negoiță a vorbit și despre asfaltarea străzilor din Sectorul 3, menționând câteva proiecte de infrastructură importante realizate în ultimii ani. Primarul spune că nu mai are străzi neasfaltate în sectorul pe care îl conduce.

"Și ce vreți să le faceți? O șosea, un bulevard din ăsta cum e Theodor Pallady?", a întrebat Bogdan Chirieac.

"Aici acum 3 ani de zile nu era nimic. Astăzi se circulă, discutăm despre zeci de mii de mașini care trec zilnic pe aici. E vorba despre Lunca Cetății intersecție cu Lunca Bisericii. În ultimii de 3 ani de zile în Sectorul 3 am făcut peste 50 de kilometri de străzi noi care nu existau. După ce le-am făcut s-au aglomerat atât de tare încât a trebuit să venim cu îmbunătățiri, de exemplu în multe intersecții să punem ronduri pentru că pur și simplu bloca traficul. Uitați ce frumos arată. Aici era gunoi.

Noi în Sectorul 3 nu mai avem străzi neasfaltate. Asfaltăm tot, inclusiv am ajutat cetățeni. Au fost dezvoltări imobiliare și aveau stradă interioară, le-am solicitat să nu pună barieră, să-l lase domeniu public, să ne facă nouă adresă la primărie că ni-l dau în folosință și am asfaltat și acolo. Nu e vorba doar despre confort, este vorba despre curățenie și despre calitatea aerului în primul rând. Cea mai mare problemă a Bucureștiului astăzi, când discutăm, este calitatea aerului", a spus Robert Negoiță.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel