Robert Negoiță are soluția prin care locuitorii Sectorului 3 să nu mai aibă probleme cu apa caldă și căldură. Există o singură dificultate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit, joi, la DCNews, despre un sistem modern prin care s-ar putea rezolva numeroase probleme. 

„Noi cerem de vreo cinci ani termia să fie dată către Primăria Sector 3. Până acum, nu s-a întâmplat treaba aceasta și o spun cu mult regret. Noi ne-am fi dorit să demonstrăm că se poate face într-un mod corect, adică să ai apă caldă și căldură, și să le ai la un preț acceptabil, chiar foarte jos, atâta vreme cât folosești tehnologie modernă, de înaltă performanță, prin care îți recuperezi banii pe gaz și pe tehnologie din energia electrică, energia termică fiind un deșeu pe care îl poți livra gratuit sau cu un preț foarte mic, la care mai adaugi și prețul de distribuție. Și distribuția este o componentă semnificativă a tot ceea ce înseamnă agent termic. Noi chiar avem un studiu pe Sectorul 3, făcut cu mari specialiști în domeniul energetic, care ne arată că pot fi făcute schimbări majore astăzi. De ceva ani, tot ne spune Primăria Generală că au schimbat nu știu câțiva km de rețea, ideea este să și modernizăm sistemul. Este o chestiune complexă și îmi dau seama că foarte mulți care ocupă poziții de răspundere nu înțeleg mare lucru”, a spus Robert Negoiță.

„Practic, aveți tot ce vă trebuie ca să implementați un sistem prin care locuitorii Sectorului 3 să nu mai aibă probleme cu apa caldă și căldură, așa cum au ceilalți?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Avem tot ce ne trebuie din perspectiva know-how. În afară de soluții, know-how și echipă, nu avem nimic, deoarece nu avem atribuții. Noi nu putem să facem proiectare pe o zonă pe care nu o gestinăm, legea nu ne permite să facem treaba asta”, a zis Robert Negoiță.

„E o gândire revoluționară!”

„Trebuie reanalizat sistemul energetic, pentru că, la acest moment, sistemul energetic în București este proiectat să suporte consumatorii la nivelul de -20 de grade. El poate fi redimensionat, astfel încât să intervină niște centrale, pe care noi le avem la nivel de concept, deoarece încă nu avem atribuții pe partea aceasta. Pot fi niște centrale de cvartal care să pornească exclusiv când temperaturile scad sub 0 grade. În rest, sistemul funcționează foarte bine pe o rețea de distribuție mult mai subdimensionată decât este astăzi, ceea ce înseamnă un cost mult mai mic și de investiție și de mentenanță. Pierderi mici, cantitate de apă mai mică în sistem, și așa mai departe. Este vorba de o gândire revoluționară! Când temperaturile scad mult sub 0 grade, să funcționeze acele centrale de cvartal”, a explicat primarul.

„Centralele de cvartal pot funcționa foarte bine și în situația în care CET-ul este în revizie”, a adăugat acesta. „Avem specialiști, nu sunt foarte mulți, dar sunt! Vor să se implice să rezolvăm această problemă în București”, a mai spus Robert Negoiță.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, invitatul zilei la DC News și DC News TV

Citește și...

Robert Negoiță: Îi mulțumesc lui Ciolacu pentru că s-a implicat. S-a rezolvat o problemă enormă în Sectorul 3

Amintim că Robert Negoiță, întrebat, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews, cum se mai înțelege cu PSD, a oferit următorul răspuns: „Foarte bine cu președintele PSD, cu domnul Marcel Ciolacu. Și cu cei mai mulți din partid, foști colegi.”

Întrebat, ulterior, dacă se poate baza pe consilierii locali PSD din Sectorul 3, Robert Negoiță a zis că „începe să se întâmple și treaba aceasta, datorită președintelui partidului”, care „s-a implicat”.

„La precedentul interviu spuneați că sunteți blocat în Consiliu. Dacă cei de la PSD încep să colaboreze la un sector care a făcut performanță în Capitală, este un lucru bun”, a zis Bogdan Chirieac.

„Nu era problemă că mă blocau pe mine, ci că blocau proiectele din Sectorul 3. Avem nevoie de creșe, grădinițe, școli, parcuri, locuri de joacă, avem nevoie de salubritate. Pur și simplu, am avut o perioadă semnificativă de timp în care Consiliul local a blocat în mod efectiv activitatea Primăriei. Nu am suferit eu, ci cetățenii, adică fix cei care le-au dat votul. Lucrurile încep să se îmbunătățească. Repet: În primul rând, îi mulțumesc președintelui PSD pentru că s-a implicat și a avut o contribuție enormă în normalizarea acestei situații”, a conchis Robert Negoiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel