Robert Cazanciuc, în Republica Moldova: Să sperăm că istoria nu se va repeta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Robert Cazanciuc
Facebook Robert Cazanciuc
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a participat la slujba de comemorare a unei familii de basarabeni deportaţi în Siberia şi a transmis, în acest context, un mesaj. 

"Am avut astăzi cinstea să particip în localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă, din Republica Moldova, la dezvelirea unei plăci comemorative si a unei slujbe de pomenire a unei familii de basarabeni deportați în Siberia. Nu au avut altă vină decât de a fi fost gospodari români!

Întreaga audiență a fost cuprinsă de emoție ascultand glasurile copiilor care nu doar au cântat si recitat versuri învățate din cărți, ci s-au făcut cumva chiar glasurile buneilor lor, simțindu-le durerea și arătându-ne astfel că nu există familie care să nu fi suferit de pe urma cotropirii rusești.

Nicolae Tudoreanu, primarul din Feștelița, a mers pe urmele familiei deportate pentru ca noi toți să cunoaștem suferințele basarabenilor, iar suferințele lor sa nu fi fost în zadar.

În pragul Unirii Basarabiei cu România, pe care o vom aniversa in cateva zile, s-a vorbit desigur despre Unire, despre Unirea pe care cei mai tineri sau mai vârstnici vor să o vadă realizată în timpul vieții lor, în forma pe care vremurile o vor îngădui.

Paradoxul face ca această perioadă neagră din istoria Republicii Moldova să fie comemorată în vremuri cenușii pentru zona estică a Europei, la marginea unui război nimicitor declanșat de agresori străvechi în aceste zone. Să sperăm că istoria nu se va repeta, să sperăm că avem puterea să trecem cu bine și fără suferințe majore peste momente pe care nu am crezut vreodată că le vom retrăi", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel