Data publicării:

Roaming gratuit în Uniunea Europeană pentru încă zece ani

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Parlamentul European a aprobat reînnoirea roaming-ului fără costuri suplimentare
Parlamentul European a aprobat reînnoirea roaming-ului fără costuri suplimentare
Parlamentul European a aprobat reînnoirea roaming-ului fără costuri suplimentare pentru încă zece ani cu 581 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri.

Textul prevede că utilizatorii care călătoresc în interiorul Uniunii Europene pot continua să-și folosească telefoanele mobile fără costuri suplimentare. Deputații au aprobat, de asemenea, interzicerea practicilor care reduc calitatea serviciilor de roaming - cum ar fi trecerea de la 4G la 3G - în străinătate, potrivit RaiNews. 

Furnizorii de servicii de telefonie în roaming vor fi, așadar, obligați, pentru prima dată, să garanteze aceeași calitate oferită prin contractul stipulat de utilizatorii din țara de reședință. Textul solicită, de asemenea, încetarea costurilor suplimentare pentru apelurile inter-UE, stabilite în prezent la 19 cenți pe minut.  

În cele din urmă, tarifele de roaming, sau prețul pe care operatorii îl percep reciproc atunci când clienții lor folosesc rețele străine, vor fi limitate la 2 euro pe gigabyte din 2022 și vor scădea treptat până la 1 euro în 2027. Legislația va trebui acum să fie aprobată oficial de Consiliul UE înainte de a intra în vigoare.

Tehnologia 5G

Datele mai arată că opt din zece companii au afirmat că intenţia lor de a adopta tehnologia 5G este determinată de perturbările survenite în lanţurile de aprovizionare, în timp ce 71% au spus că principala influenţă o reprezintă grija faţă mediu, aspectele sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG).

Planurile de investiţii în tehnologia 5G pentru aceeaşi perioadă de timp înregistrează cel mai ridicat nivel în Europa, în creştere de la 5% anul trecut.

Mai mult, 77% dintre companiile respondente din studiu susţin că sunt interesate de utilizarea reţelelor private ca să implementeze 5G şi IoT pentru diverse aplicaţii. 71% că ar dori să achiziţioneze soluţii 5G printr-un intermediar, nu direct de la un operator telecom, potrivit Playtech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel