RO Vaccinare: Dacă spunem că David Popovici a avut încredere în medicină și a ales să se vaccineze, primim comentarii negative? Felicitări, campionule!
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 22 iun 2022, 19:59
WhatsApp
Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim
RO Vaccinare a transmis un mesaj, miercuri seară, după ce David Popovici a uimit din nou, devenind dublu campion mondial la 100 și 200 metri liber.

„Bravo! David, ne mândrim cu tine! Dacă vă spunem că David a avut încredere în medicină, a ales să se vaccineze și nu a avut absolut nicio problemă de la vaccin, primim comentarii negative? Da, campionul nostru s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Mulțumită vaccinului a rămas sănătos într-o perioadă dificilă, a putut să se antreneze normal și a putut să facă performanță.

Performanțele obținute sunt datorate miilor de ore de antrenament, talentului, disciplinei sportive și spiritului său de învingător. Felicitări, David! Felicitări, campionule! Sincere mulțumiri și aprecieri părinților!”, a transmis, miercuri seară, RO Vaccinare pe contul de Facebook.

Rezultat unic pentru natația românească

Înotătorul David Popovici (17 ani), a obținut cea de-a doua medalie de aur la Mondialele de Natație de la Budapesta. După titlul câștigat la 200 metri liber, s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Miercuri seară, românul a început în modul său caracteristic, cu un timp de reacție mai slab, dar la capătul primei lungimi de bazin a întors al doilea. Pe a doua jumătate, cursa a fost foarte strânsă, Popovici reușind să se impună pe ultimii 5 metri, ajungând la finiș cu timpul de 47.58 secunde.

Pe locul secund s-a clasat francezul Maxime Grousset, urmat de canadianul Joshua Liendo Edwards.

De la startul cursei a lipsit cel mai mare posibil rival al lui Popovici, americanul Caeleb Dressel, care a decis să se retragă de la mondiale, din motive de sănătate.

La interviul de la marginea bazinului, Popovici a spus în limba engleză: „Nu mă așteptam să câștig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte.” El a completat în limba română: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că v-ați uitat.”

În semifinale, David Popovici a obținut cel mai bun timp, fiind înregistrat cu 47:13, un nou record mondial de juniori. Vechea performanță a românului era de 47:30 secunde, stabilită în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?