Roșii care tratează hipertensiunea arterială. DOVADA clară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rosii romanesti
Rosii romanesti
Există anumite roșii care tratează hipertensiunea arterială. Vorbim practic despre o șansă pentru oamenii care au această problemă.

Un grup de cercetători de la Facultatea de Științe Chimico-Biologice (Universitatea Autonomă Sinaloa din Mexic) a modificat genetic planta de tomate pentru a încorpora în fruct o proteină care reduce tensiunea arterială.

Amaranta este la fel de eficientă și inofensivă pentru tratamentul hipertensiunii ca și medicamentele care sunt disponibile pentru a trata această boală, în conformitate cu dovezile obținute în urma testelor pe rozătoare. Este prima cercetare la nivel mondial care vizează utilizarea tomatelor pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, o boala care afectează 30% din populația planetei, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Teste sigure

Una dintre proteinele care scade tensiunea arterială este compusă din doi aminoacizi (valină și tirozină) și a fost deja testată pe șobolani. Procesul de purificare și producere a unei singure proteine pentru consum poate fi costisitor, astfel încât a fost luat în considerare un model care să-l încorporeze în tomate, deoarece este un aliment popular și este prezent într-o mare varietate de diete la scară globală.

Odată ce proteina amarantină a fost identificată, ea a fost extrasă din amarant, purificată, izolată și secvențiată pentru a fi „înglobată” în roșii. Apoi, timp de o lună s-a lucrat în laborator cu șobolani hipertensivi, pe care s-au testat diferite doze. Unui grup de rozătoare i-a fost administrat captoprilul, unul dintre cele mai comune medicamente pentru tratarea hipertensiunii, iar un alt set de rozătoare a primit amarantină, prin intermediul roșiilor transgenice. Evaluările au fost făcute la momente diferite și s-a constatat că același efect a fost obținut în ambele grupuri,  la patru ore după consum.

Amarantina acționează ca inhibitor ACE

Amarantina acționează asupra plămânilor și a altor organe în care se găsește enzima de conversie a angiotensinei (ACE), care hidrolizează o substanță numită Angiotensin I și o transformă în Angiotensina II, o peptidă care crește tensiunea arterială. Amarantina acționează ca inhibitor ACE. Această activitate este efectuată de roșii când enzima o activează și o normalizează, astfel încât dacă o persoană care consumă fructul nu este hipertensivă, nu-l afectează.

Următoarea etapă a proiectului este de a testa efectul acestei tomate asupra oamenilor, pentru a determina dozele adecvate.

Articolul original este disponibil pe milenio.com/salud/tomate-transgenico-hipertension-cientificos_mexicanos-presion_arterial-milenio_0_1139886030.html Mai multe informații pe agrobiotechrom.ro. 

VEZI ȘI: Donare sânge. Campania "Dăruieşte timp, donează sânge"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel