Urmărește emisiunea live
Ro-Alert în Suceava. Doi lei au scăpat de la Zoo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ro-Alert în Suceava. Doi lei au scăpat de la Zoo / Foto: Pixabay, de Gwen
Ro-Alert în Suceava. Doi lei au scăpat de la Zoo / Foto: Pixabay, de Gwen
Este alertă în Suceava. Doi lei au scăpat de la Zoo.

Este alertă maximă în Suceava, unde doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică din Rădăuți. Autoritățile au emis joi dimineața un mesaj Ro-Alert și îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona, transmite Mediafax.

Mesajul Ro-Alert indică o alertă extremă.

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

Un leu s-a plimba liber într-un cartier din municipiul Târgoviște

În luna mai s-a dat alerta în Târgoviște, după ce s-a aflat că un leu se plimba liber printr-un cartier din municipiu. ISU Dâmboviţa a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care atenţiona târgoviştenii că a fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic în cartierul Priseasca, fiind vorba de un leu, scrie dbonline.ro.

"A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta", se arată în mesajul RO-ALERT emis de ISU Dâmboviţa. 

Totul după ce un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

"A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă. Vezi mai mult AICI.

Un leu de la o grădină zoologică olandeză a fost sterilizat după ce a devenit tată de 5 ori într-un an

Un leu de la grădina zoologică regală din Arnhem, Olanda, a fost sterilizat, după ce a devenit tată de cinci ori în 2020. Conform BBC, leul de 11 ani numit Thor a impregnat două leoaice. Prima a avut gemeni, în timp ce a doua a avut tripleți. „De ce o facem? Fiindcă are clar aptitudini de înmulțire”, a spus veterinarul principal de la Grădina Zoologică Regală Burgers, Henk Luten.

„Avem foarte mulți urmași de-ai săi și nu vrem să suprapopuleze bazinul genetic”, a explicat Luten. „Este prima oară în 35 de ani de când sunt veterinar când am efectuat vasectomie asupra unui leu”. Veterinarul a explicat că s-a optat pentru vasectomie, nu pentru castrare, fiindcă procedura din urmă i-ar fi determinat căderea părului din coamă. În plus, lipsa testosteronului i-ar fi cauzat lui Thor și pierderea poziției de mascul alfa. Vezi foto AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel