Rishi Sunak, întâlnire oficială cu Regele Charles al III-lea marţi dimineaţă. Va fi numit oficial premier
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Rishi Sunak. Sursa foto: Agerpres
Rishi Sunak. Sursa foto: Agerpres
Noul preşedinte al Partidului Conservator, Rishi Sunak, va fi numit oficial premier în urma întâlnirii pe care o va avea cu Regele Charles al III-lea marţi dimineaţă. 

Rishi Sunak va fi numit de către Regele Charles drept noul premier al Marii Britanii, marţi dimineaţă, după ce Liz Truss şi-a prezentat regelui demisia oficială. Sunak a fost declarat lider al Partidului Conservator, după ce ultimul său adversar s-a retras chiar înaintea termenului limită.

Sunak a avertizat că Marea Britanie se confruntă cu o provocare economică profundă, dar a promis să îşi slujească ţara cu smerenie şi integritate. Promisiunea domnului Sunak de a continua susţinerea militară acordată Ucrainei, pe fondul temerilor legate de escaladarea situaţiei de către Rusia, dar a ezitat să facă aceeaşi promisiune ca Liz Truss, referitoare la creşterea cheltuielilor pentru apărare.

El este un susţinător clar al Brexitului, dar unele persoane de la Bruxelles speră ca el să poată aducă o doză de pragmatism în relaţiile dintre Marea Britanie şi UE. Pe plan extern, liderii vor aştepta să vadă cum gestionează Sunak problema Chinei, pe care el o numeşte ameninţarea numărul unu pentru securitatea globală, scrie Rador. 

Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii: Am un istoric care arată că pot livra. Vă cer oportunitatea de a ajuta la repararea problemelor

Sunak promite că va sluji țara „cu integritate și smerenie”, afirmând că Regatul Unit se confruntă cu „provocări economice profunde”

Rishi Sunak a început discursul printr-o remarcă referitoare la predecesoarea lui, Liz Truss, spunând că aceasta a slujit „în circumstanțe excepțional de dificile”.

Sunak a continuat prin a spune că simte smerenie referitor la faptul că a fost ales lider al Partidului Conservator. Este cel mai mare privilegiu al vieții sale „să pot sluji partidul pe care îl iubesc și să-i ofer rezultate țării căreia îi datorez atât de mult”, spune el.

„Dar nu există nicio îndoială că ne confruntăm cu o provocare economică profundă. Acum avem nevoie de stabilitate și unitate. Și voi face din procesul de unire a partidului cel mai important obiectiv, întrucât îmi doresc să adun partidul și țara împreună. Pentru că doar așa vom depăși provocările cu care ne confruntăm și vom construi un viitor mai bun și mai prosper pentru copiii noștri și nepoții noștri.

Promit că vă voi sluji cu integritate și smerenie și voi lucra zi de zi pentru a oferi rezultate poporului britanic”, a mai spus Sunak.

The Guardian punctează dur cuvântarea lui Sunak. Publicația britanică consideră că abia dacă a contat ca un discurs ceea ce a încercat noul șef al conservatorilor. 

„Livrarea lui Sunak a fost din lemn, iar conținutul nu s-a ridicat cu adevărat deasupra clișeului. Dar tributul față de Truss a fost generos”, notează The Guardian.

„Regatul Unit este o țară măreață, dar ne confruntăm cu o criză economică profundă.

Alegerea pe care partidul nostru o face acum va decide dacă următoarea generație de britanici va avea mai multe oportunități decât cea precedentă.

De aceea, voi fi următorul prim-ministru al dumneavoastră și următorul lider al Partidului Conservator. Vreau să ne reparăm economia, să ne unim partidul și să oferim rezultate pentru țara noastră.

Am servit țara în calitate de ministru de Finanțe, ajutând la conducerea economiei noastre în cele mai grele vremuri.

Provocările cu care ne confruntăm acum sunt și mai mari. Dar oportunitățile – dacă facem alegerea corectă – sunt fenomenale.

Am un istoric care arată că pot livra, un plan clar pentru a rezolva cele mai mari probleme cu care ne confruntăm și voi îndeplini promisiunile din manifestul din 2019.

Va exista integritate, profesionalism și responsabilitate la fiecare nivel al guvernului pe care îl conduc și voi lucra zi de zi pentru a duce treaba la bun sfârșit.

Vă cer oportunitatea de a ajuta la repararea problemelor noastre. Pentru a conduce partidul și țara noastră înainte spre următoarele alegeri generale, încrezători în palmaresul nostru, fermi în convingerile noastre și gata să conducem din nou.”

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel