Rishi Sunak îi avertizează pe britanici că va lua "decizii dificile" pentru îndreptarea "greşelilor" comise Liz Truss
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 25 oct 2022, 15:18
WhatsApp
Rishi Sunak îi avertizează pe britanici că va lua "decizii dificile" pentru îndreptarea "greşelilor" comise Liz Truss / Foto: Pixabay, de Rishi Sunak
Rishi Sunak îi avertizează pe britanici că va lua "decizii dificile" pentru îndreptarea "greşelilor" comise Liz Truss / Foto: Pixabay, de Rishi Sunak
Rishi Sunak i-a avertizat pe britanici că va fi nevoit să ia "decizii dificile" pentru îndreptarea "greşelilor" comise Liz Truss.

Rishi Sunak, Noul prim-ministru al Marii Britanii, a avertizat marţi că vor trebui luate "decizii dificile" pentru îndreptarea "greşelilor" comise în mandatul predecesoarei sale, Liz Truss, transmite Agerpres, citând AFP.

"Doresc să-i aduc un omagiu predecesoare mele Liz Truss (...) Au fost făcute unele greşeli. Nu din rea-voinţă sau rele intenţii. În fapt, chiar dimpotrivă. Dar, cu toate acestea, greşeli", a declarat Sunak în primul său discurs rostit din faţa reşedinţei oficiale din Downing Street 10, potrivit Reuters.

"Am fost ales lider al partidului meu şi prim-ministru, parţial pentru a le îndrepta. Iar această muncă începe imediat. Voi aşeza stabilitatea şi încrederea economică în centrul programului acestui guvern. Aceasta înseamnă că vor urma decizii dificile", a spus el, promiţând să refacă încrederea în politică şi să combată o "criză economică profundă".

Boris Johnson, luat în vizor de Rishi SunakNoul prim-ministru l-a luat în vizor şi pe un alt predecesor, Boris Johnson, afirmând că mandatul care le-a fost încredinţat conservatorilor la alegerile din 2019, câştigate de Johnson, nu este proprietatea unei singure persoane, şi că va fi ghidat de promisiunile asumate atunci.

Adresându-se unui public confruntat cu creşterea preţurilor la energie şi alimente, Sunak, unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, a declarat că este pe deplin conştient de cât de dificilă este situaţia multor britanici.

"Tot ceea ce pot spune este că nu sunt descurajat. Sunt conştient de înalta demnitate pe care am acceptat-o şi sper să mă ridic la înălţimea cerinţelor sale", a spus el.

"De aceea, mă aflu aici în faţa voastră pregătit să conduc ţara spre viitor. Să pun nevoile voastre deasupra politicii, să construiesc un guvern care să reprezinte cele mai bune tradiţii ale partidului meu. Împreună putem realiza lucruri incredibile", a adăugat Sunak.

Cine este Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii și unul dintre cei mai bogați politicieni din Westminster

Sunak a fost considerat o prezență carismatică a Partidului Conservator, ca fost Ministru de Finanțe în guvernul condus de Boris Johnson, până când, în aprilie, presa britanică a dezvăluit că soția lui, Akshata Sunak, ar fi evitat să plătească taxe de până la 20 de milioane de lire sterline, nefiind domiciliată în Marea Britanie, scrie The Guardian.

Sunak a fost acuzat atunci că nu înțelege actuala criză a costului vieții pentru oamenii de rând deoarece i-a apărat poziția fiscală a soției lui multimilionare, supranumită "fiica lui Bill Gates de India". Akshata Sunak are o participație de 0,91% în imperiul tehnologic al tatălui ei, Infosys, o valoarea netă de aproximativ 500 de milioane de lire sterline.

Ea locuiește în Londra împreună cu Rishi Sunak și cele două fiice ale lor, dar este încă cetățean indian și nu a plătit impozit pe veniturile sale internaționale. Totodată, Infosys a fost criticat pentru că încă opera la Moscova, în ciuda războiului din Ucraina.

Totuși, de când acest scandal a apărut în atenția opiniei publice, soția noului prim-ministru al Marii Britanii a spus că va plăti impozite în Marea Britanie pentru toate veniturile ei, mai ales că existau suspiciuni că și soțul ei ar fi beneficiat de pe urma acestor reduceri de taxe aplicate pentru cetățeni străini. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?