Riscurile operației de cezariană. Dr. Doru Herghelegiu (Sanador): Pot fi complicații, dar sunt legate de patologie. Am avut paciente și cu șase intervenții
Dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a spus care sunt riscurile operației de cezariană.
Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre riscurile operației de cezariană:
„Ce riscuri apar în cazul cezarienelor? Ulterior sunt neplăceri cauzate de intervenție chirurgicală?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.
„Nu, nu! În general tehnica chirurgicală și materialele de sutură sunt de bună calitate. Am paciente la care am avut chiar și șase cezariene, paciente cu convingeri religioase care au ajuns la șase copii și este posibil să ai 3-4 nașteri prin cezariană. Tehnica chirurgicală e mai sigur, materialele de sutură resorbabile, care permit o bună vindecare, determină ca uterul să poată fi cezarizat de mai multe ori.
Complicații și incidente la cezariană sunt uneori, dar legat de patologia pentru care facem cezariana, dacă e o placentă praevia, cu sângerare mare, dacă e o decolare de placentă și intrăm într-o urgență, dacă există o placentă cu aderență crescută, dacă e un uter cu multe fibroame, unele dintre ele praevia, care nu permit nașterea fătului și trebuie să facem o cezariană. Sunt cazuri mai complicate!“, a explicat, la DC News, Doru Herghelegiu.
Pașii de urmat ai cuplurilor care vor copii. Dr. Herghelegiu (Sanador): Prin aceste analize ne asigurăm că pornim cu dreptul în sarcina respectivă
Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a spus care sunt pașii pe care cuplurile care își doresc un copil trebuie să-i facă:
„În cazurile fericite, când familia își dorește o sarcină, cum se pregătește un astfel de moment?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.
„Întotdeauna este bine, anterior concepției, ca respectivul cuplu să facă o vizită la medic, pentru a se asigura de normalitatea, din punct de vedere morfologic și funcțional, a tractului genital. E imperios necesară și o evaluare ecografică a organelor genitale interne, ocazie cu care facem aprecieri și la fertilitatea femeii, a cuplului (...)“, a spus, pentru DC News, Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR (citește continuarea AICI).
Cancerul de col uterin, „o raritate“ în SUA. Herghelegiu (Sanador): Dacă aplicăm aceeași soluție, vom avea succes și în România
Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre progresele care s-au făcut în prevenirea și tratarea cancerului de col uterin:
„Vaccinare tinerelor în perioada adolescenței este imperios necesară, pentru că dă un răspuns imun foarte bun și de durată și, de fapt, a devenit un must (trebuie) într-o mare parte a țărilor occidentale și în Statele Unite ale Americii. Există asiguratori care nu-ți dau niciun ban, dacă te-ai îmbolnăvit de cancer al colului uterin, în momentul în care nu ți-ai făcut vaccinarea la vremea ei, lucru care mi se pare foarte corect și foarte bun.
Ar fi un stimulent pentru femeile care au grijă de fetițele lor, să le vaccineze tempestiv, să le asigure o protecție imună bună și în felul acesta am putea să reducem incidența cancerului de col uterin, lucru care s-a realizat în țările occidentale și mai ales în SUA, unde cancerul de col uterin începe să devină o raritate datorită programului masiv de vaccinare. Probabil, treptat, și la noi va fi tot mai ușor acceptat“, a precizat medicul (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News