Data publicării:

Riscurile la care supui un câine dacă îi dai cuburi de gheață. Află de ce trebuie să-l supraveghezi

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Într-o zi călduroasă, cu toții ne bucurăm de cuburi de gheață în băuturile noastre pentru a ne răcori. Desigur, și prietenii noștri patrupezi simt căldura și este important să rămână hidratați în astfel de zile. Așadar, s-ar putea să te întrebi dacă este bine să-i dai câinelui tău cuburi de gheață.

Pot câinii să mănânce cuburi de gheață?

Câinii pot mânca cuburi de gheață, dar există câteva precauții pe care ar trebui să le iei înainte. Este esențial să fii conștient de câteva aspecte:

  • Mărimea cuburilor de gheață – dimensiunile mai mici pot fi cele mai bune.
  • La fel ca la oameni, dacă patrupedul are dinți sensibili, cuburile de gheață ar putea să îi provoace disconfort.
  • Duritatea cuburilor de gheață – există un mic risc ca un cub mare sau o mușcătură puternică să deterioreze un dinte.

Cum îi poți da câinelui cuburi de gheață

Cuburile de gheață pot fi puse în bolul cu apă al câinelui tău. De asemenea, poți să îi dai direct cuburi de gheață câinelui, deși îți recomandăm să-ți supraveghezi mereu animalul de companie atunci când îi oferi gheață.

Dacă patrupedul se joacă prea intens, s-ar putea să se supraîncălzească. Un semn obișnuit al acestui lucru este gâfâitul, deoarece aceasta este principala lor metodă de a pierde căldură și de a se răcori. Poți să îi ajuți să se răcorească punând cuburi de gheață în bolul lor cu apă sau oferindu-le un cub de gheață sau o gustare congelată pentru lins.

Insolația la câini este severă și este foarte important ca un câine să primească tratament urgent. Semnele de insolație includ gâfâitul, salivarea abundentă, setea excesivă, un ritm cardiac rapid și o temperatură corporală ridicată. Deși poți să dai cuburi de gheață unui câine cu insolație, este important să ceri imediat atenție veterinară.

Dacă patrupedul se supraîncălzește, s-ar putea să înceapă să bea apă prea repede. Dacă ai pus cuburi de gheață în apa lor, este o idee bună să îți supraveghezi câinele pentru a reduce riscul de înec.

2. Sursa foto... (caine-dog-running-grass_54874100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm 

Pot cuburile de gheață să spargă dinții unui câine?

La fel ca alte alimente dure, există un mic risc ca gheața să spargă dinții câinelui. Acest lucru este mai probabil dacă cubul de gheață este mare.

Așa cum am menționat anterior, sugerăm să oferi cuburi de gheață cu moderație, folosind bucăți mai mici de gheață și să le lași să se topească puțin înainte de a le da câinelui tău. 

Se poate îneca din cauza cuburilor de gheață?

Așa cum știm, câinii pot consuma cuburi de gheață, dar, la fel ca în cazul oricărui alt aliment sau băutură, există riscul ca aceștia să se înece – mai ales dacă cubul de gheață este mare. Este o idee bună să folosești cuburi de gheață mai mici sau să achiziționezi forme pentru cuburi de gheață mici pentru a reduce riscul de înec. Asigură-te că îți supraveghezi câinele atunci când îi dai un cub de gheață, potrivit purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel