Riscurile alegerii ochelarilor de soare de o calitate proastă
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Ochelarii de soare sunt foarte importanţi în timpul verii. Aceştia reprezintă mai mult decât un simplu accesoriu. Specialiştii avertizează că o pereche de ochelari de soare de calitate scăzută ne poate afecta ochiul. 

Fotocheratită (răni ale corneei), edem palpebral, keratoconjunctivita, dureri de cap si migrene sunt unele dintre problemele timpurii întâlnite imediat după expunerea excesivă la soare. Experții observă cu îngrijorare că în ultimii ani a crescut și incidența cataractei în rândul tinerilor şi numărul de tumori din pielea pleoapelor. .

Pe de altă parte, ingerarea unei serii de medicamente, inclusiv a unor medicamente fără prescripție medicală, poate crește sensibilitatea ochilor și a pielii la radiațiile UV, notează experții. Prin urmare, este important să se cunoască riscul asociat cu anumite antibiotice, unele contraceptive orale și medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul sodic.

Ochelarii de soare aleşi prost te pot costa scump

Funcționarea naturală a ochilor noștri face ca aceştia să se închidă și să devină mici în prezența excesului de lumină. Cu toate acestea, dacă folosim ochelari de soare întunecați, fără filtre, există riscul ca ochiul să nu se adapteze. 

Dacă petreceți două sau trei ore în soare, fără o protecţie adecvată a ochilor, există riscul să apară probleme atunci când conduceţi.

Sfaturi pentru îngrijirea ochilor vara

În primul rând, dincolo de ochelari, nu uitați de o pălărie și o protecție solară pentru a ne proteja pielea.

Se recomandă folosirea lacrimilor artificiale, care reușesc să reîmprospăteze și să calmeze disconfortul ușor.

În cazul piscinelor, specialiştii recomandă purtarea ochelarilor de înot. Acest lucrui împidică posibele infecţii. 

Specialiştii recomandă ochelarii de soare polarizaţi.

VEZI ŞI Cum să-ţi alegi ochelarii de soare potriviţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel