Riscul de infecție al bancnotelor, comparat cu tastele pentru PIN. Rezultate interesante
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Riscul infectării cu coronavirus prin intermediul bancnotelor ar fi unul scăzut, a transmis Banca Angliei după o cercetare.

Conform Sky News, studiul instituției financiare a fost generat de o scădere drastică a plăților cash din pandemie, ceea ce ar fi reflectat parțial „îngrijorări legate de riscul transmiterii virusului”. Astfel, cercetarea a concluzionat că și în cazul expunerii la o cantitate mare echivalentă unui strănut, virusul nu supraviețuiește mult pe bancnote, fie că sunt din polimer, fie că sunt din hârtie.

Cercetătorii au descoperit, prin utilizarea bancnotelor de 10 lire, că virusul rămâne stabil o oră după expunere. După 6 ore, picăturile scad la 5% din nivelul inițial, iar după 24 de ore situația coboară sub 1%. La 5 zile distanță, virusul nu mai putea fi detectat pe bancnote. Astfel, riscul infectării la cumpărături vine mai degrabă din expunerea la o persoană infectată sau din utilizarea coșului de cumpărături, a tastelor pentru introducerea PIN-ului sau alte touchscreen-uri la checkout.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel