Data publicării:
Risc de foamete în Ucraina. Kievul suspendă exporturile de grâu, porumb, zahăr, sare și carne
Guvernul de la Kiev a blocat exporturile de „carne, secară, ovăz, hrișcă, zahăr, mei și sare”.
Ucraina a suspendat exporturile unor produse din cauza riscului tot mai mare de penurie de alimente. Guvernul a blocat exporturile de „carne, secară, ovăz, hrișcă, zahăr, mei și sare”. Ucraina a fost întotdeauna grânarul Europei.
Și Ungaria interzice exporturile de cereale de pe teritoriul său către orice destinație „punând în serios riscuri furnizarea acestor produse către piața comunitară. O veste foarte serioasă privind securitatea alimentară globală a Europei.
Decizia Ungariei vine în aceeași zi în care Programul Alimentar Mondial (PAM) a atras atenţia asupra iminenţei unei crize alimentare în regiunile afectate de război în Ucraina şi asupra riscurilor de foamete în lume, care sunt agravate de întreruperea producției și exporturilor unor mărfuri precum cerealele, transmite AFP.
Bulgaria intenţionează să-şi majoreze rezervele de grâu şi să cumpere de la producătorii locali suficiente cereale pentru a asigura necesarul intern pentru anul următor.Statul bulgar intenţionează să cumpere aproximativ 1,5 milioane de tone de grâu din cele trei milioane de tone care sunt încă în silozuri, şi ar putea restricţiona exporturile de grâu până când sunt realizate planificatele achiziţii.
In Romania, Ministrul agriculturii ne asigura ca situația este sub control și România nu va limita exportul de cereale. Citește mai multi aici...
"În Ministerul Agriculturii facem monitorizarea stocurilor în permanenţă, atât la nivelul comercianţilor şi furnizorilor de cereale, cât şi la nivelul industriei de morărit şi panificaţie.
De asemenea, sunt întocmite zilnic rapoarte cu privire la situaţia stocurilor de cereale din depozitele autorizate şi din zonele de comercializare, pentru a fi pregătiţi să intervenim cu măsurile adecvate.
Datele la zi arată că sunt suficiente stocuri de materie primă, aşadar românii nu trebuie să îşi facă griji din acest punct de vedere. România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar", a declarat Adrian Chesnoiu, citat de Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News