Risc de dictatură în Anglia. Alegerile, tentativă de lovitură de stat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
The Guardian critică într-un editorial decizia premierului Theresa May de a organiza alegeri anticipate în Marea Britanie. Potrivit sursei citate, decizia Theresei May riscă să producă instabilitate în Regat, amintind de referendumul de independență din Scoția, dar are ca scop și acapararea puterii de către Conservatori în negocierile Brexitului.

”Theresa May a întors democrația împotriva ei. A fost sedusă de 20% de procete în sondaje și va avea alegeri anticipale, pe care a repetat în nenumărate rânduri că nu le va genera” se arată în editorial.

O majoritate uriașă îi va da posibilitatea să negocieze procesul de ieșire a Marii Britanii din UE, așa cum dorește ea.

Astfel, Theresa May nu va mai fi obligată să ia în considerare punctul de vedere al Opoziției. Ea a ”făcut inevitabil referendumul de independență din Scoția, lucru care riscă să fie îmbrățișat și de Irlanda de Nord”, creând diviziune în Regat, se menționează în textul citat.

”Ea trădează și ideea potrivit căreia își dorește o Mare Britanie diferită.

Theresa May riscă totul. Nu poate avea alegeri anticipate fără o majoritate de două treimi în Camera Comunelor. Opoziția trebuie să insiste că nu este momentul, și nici modul pentru o astfel de măsură. Opoziția trebuie să stopeze demersul Theresei May”, precizează sursa citată.

Şefa executivului britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a decis ”fără tragere de inimă” să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie şi a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că are nevoie de unitate politică la Londra. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel