România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 oct, 13:39
Ripostă VIRULENTĂ la declarațiile Papei Francisc: Are de partea sa „deep state-ul” și elitele globaliste
Foto: Agerpres
Declarațiile Papei Francisc au stârnit o nouă furtună în sânul Bisericii Romano-Catolice. Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a răspuns virulent la ceea ce a zis Papa.

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a scris că „nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că aceste afirmații sunt totale heterodoxe și constituie o cauză foarte serioasă de scandal pentru credincioși”.

 

El consideră că declarațiile Papei Francisc reprezintă „a n-a provocare prin care partea ultra-progresivă a ierarhiei vrea să provoace o schismă”.

 

Arhiepiscopul nu se referă la Suveranul Pontif ca la „Papa”, ci îi spune pe numele laic, Jorge Mario Bergoglio. Vigano noteaază că „Bergoglio încearcă în mod imprudent să crească mizele, printr-un crescendo de afirmații eretice într-un așa fel încât să forțeze partea sănătoasă a Bisericii – care include episcopi, clerici și credincioși – să-l acuze de erezie, astfel încât el să declare acea parte a Bisericii drept schismatică și „dușman al Papei” ”, a scris el într-un articol publicat pe Lifesitenews.

 

Vigano consideră că Papa urmărește expulzarea celor care urmează tradiția credinței catolice, cu scopul „de a-și consolida propria putere într-o Biserică ce numai nominal ar fi Catolică, dar care în realitate ar fi eretică și schismatică. Această decepție se bazează pe susținerea elitei globaliste, a mainstream media și a lobby-ului LGBT, față de care mulți clerici, episcopi și cardinali nu sunt deloc străini”.

 

Arhiepiscopul italian se teme că Papa Francisc va aproba eventualele persecuții laice împotriva episcopilor și preoților catolici care vor denunța, conform dogmei creștine, practicile avizate de Papă

 

„Bergoglio va avea de partea sa, în acest fel, nu doar „biserica paralelă” (deep church) reprezentată de rebeli precum Părintele James Martin și aceia care promovează „Calea Sinodală” germană, dar și „deep state”-ul american. Nu este surprinzător că în documentarul respectiv este și o susținere pentru candidatul Democrat de la următoare alegeri prezidențiale, împreună cu o deconcertantă condamnare a politicii Administrației Trump”, scrie Vigano.

„Ca și catolici, suntem chemați să fim alături de cei care apără viața, familia naturală și suveranitatea națională. Credeam că îl avem pe Vicarul lui Hristos de partea noastră. Suntem conștienți că în această bătălie epocală, cel care ar trebui să conducă Barca lui Peter a ales să fie de partea inamicului, pentru a o scufunda”, încheie arhiepiscopul Vigano.

 

Acesta nu este singurul care a luat poziție împotriva declarațiilor Papei Francisc, alături de el fiind și episcopii americani Joseph Strickland și Thomas Tobin, dar și o serie de teologi romano-catolici, informează R3Media.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro